10 нови функции в Android KitKat


08.10.2014 | прочетено: 2139 | категория: Полезно за Android
етикети: RevoPhone К850, android

Вижте кое прави операционната система, която ползвате, толкова функционална и удобна.

Ако преди своя RevoPhone К850 Octacore сте използвали смартфон с по-стара версия на Android, то със сигурност отдавна сте се уверили в това, че KitKat превъзхожда предшествениците си както във визуално, така и във функционално отношение. Възможно е, обаче, да сте пропуснали някой от най-важните нови елементи в операционната система, които значително обогатяват потребителския й интерфейс. Ето кои са те.

Emoji за по-интересни съобщения

Emojis, или японският вариант на емотиконите, вече са част от системата за съобщения на Android. Можете да ги добавяте в своите SMS-и, MMS-и и съобщения изпратени до контактите ви в Google Hangouts.

Приоритизиране на контактите

KitKat знае на кои хора се обаждате най-често. Ето защо, натискайки бутона Phone виждате списък с имената на тези, с които общувате най-много. Това улеснява повторното им търсене. Искате да се обадите на някой друг? Няма проблем: просто натиснете All contacts за отваряне на пълния списък с контакти.

Създаване на нов заглавен екран

Нямате повече място на заглавния екран? Няма проблем – заглавният екран в KitKat може да се разширява, за да помести нови приложения и джаджи. Това става чрез отваряне на чекмеджето с приложения (App Drawer). Намерете приложението, което искате да добавите като shortcut и го натиснете продължително, докато се появи заглавният екран. Завлачете шорткъта до края на дясната част на заглавния екран, за да добавите нов екран и го пуснете, за да застане на новото си място.

Редактиране на реда на екраните

Разполагайки с толкова много екрани, би било добре да можехте да ги подреждате. Е, можете. Най-лесно става, когато добавяте шорткът. Вместо да го влачите наляво или надясно, просто задръжте пръстта си върху някой от заглавните екрани и го издърпайте, така че да застане в желания от вас ред.

Активиране на скрити субтитри

Ако ви трябват скрити субтитри при ползването на някои приложения, лесно можете да си набавите такива в Settings>Accessibility>Captions. Опциите ви позволяват да конфигурирате езика, размера на текста и стила на субтитрите.

Формиране на изречения с плъзгане на пръста

В KitKat можете да пишете с един пръст без да го вдигате от клавиатурата. Просто приплъзнете пръста в полето за текст, за да формирате изречения. Ако случайно не сте инсталирали клавиатурата на KitKat, можете да си я изтеглите от Google Play.

Брояч на крачките

Освен всичко останало, KitKat разполага с детектор и сензор за крачки, които позволяват на фитнес приложенията да записват данни, докато вървите, бягате или изкачвате стълби. Едно приложение, което използва тези нови инструменти, например, е Runtastic Pedometer.

Подобрени опции за изобразяване на обложки на албуми

Ако стриймвате музика или споделяте видео файлове през Chromecast, новият заключващ екран на KitKat ще показва обложката на албума, който слушате или постера на филма, който ще гледате на запълнен екран.

Централизирано управление на файлове

В KitKat е много по-лесно да се намират, преместват, копират и използват всички записани в телефона ви данни. Всичко това е благодарение на новия файлов мениджър, който разполага и с данните ви записани в облак. Данните от SD картата също могат лесно да се включат вътре с опцията Settings>Display advanced devices.

Безжично принтиране

Принтерът ви поддържа безжичен печат? Тогава отворете документа, който желаете да принтирате в Quickoffice, изберете Print, определете размера, ориентацията и броя копия и натиснете Print. Документите ви вече трябва да излизат от принтера.




Смартфони

Таблети