Бъдете в добра форма с приложението Google Fit


23.01.2015 | прочетено: 1077 | категория: Приложения за Android
етикети: безплатно, фитнес приложения, приложения за android, android

„Здрав дух в здраво тяло” – всеки, който се занимава със спорт веднага ще ви каже, че тази стара поговорка съдържа 100% истина. Физическото движение ни изпълва с енергия, премахва депресията и ни кара да се чувстваме по-здрави и добре изглеждащи. Само да бяхме малко по-изпълнителни и постоянни...

Е, новите технологии са тук, за да ни помогнат. Единственото, което ви трябва е смартфон с Android и мобилното приложение Google Fit. Разбира се и желание да включите спорта към всекидневния си режим. Това приложение на Google ни позволява да си определяме цели, да записваме и съхраняваме информация за физическите си показатели по време на тренировка, да следим прогреса си и, разбира се, да споделяме постиженията си с приятели в социалните мрежи.

Какво точно е Google Fit?

Google Fit използва сензорите в телефона, таблета или фитнес тракера ни, за да записва физическите ни дейности като, например, вървене или каране на велосипед. Интерфейсът на приложението ни позволява да сравним записаните данни с целта, която сме си определили в началото на тренировката. Възможността да разполагаме с визуализация на тренировката си е това, което, всъщност, ни мотивира да продължаваме да спортуваме и да подобряваме резултатите си.

Кои устройства са съвместими с Google Fit?

За да инсталирате приложението Google Fit на телефона или таблета си ви трябва поне версия 4.0 на Android. Разбира се, по-логично е да използвате телефона си, тъй като спортуването с таблет не звучи особено удобно и приятно. Платформата е достъпна и под формата на уеб услуга.

Какво можем да правим с Google Fit?

Приложението ще ви е от особена полза ако планирате да се занимавате с бягане, колоездене или продължително вървене. Просто дръжте телефона при себе си и той сам ще запише колко крачки или километри сте изминали през деня. Въз основа на представянето ни, Google Fit дори може да ни даде препоръки, за да бъдем още по-добри при следващата тренировка.

Достатъчно е само да погледнем към екрана на мобилното си устройство и ще видим колко близо сме до изпълнението на дневната си цел. Активността ни се визуализира под формата на кръг, чиято периферия се запълва с цвят от движението ни. В тази визуализация има определен игрови елемент – всеки иска да запълни кръга – което и ни мотивира да изпълним поставената си цел.

Ето и най-важните функции на Google Fit:
  1. Въвеждане на основна информация като височина, тегло и пол, както и определяне на цел.
  2. Добавяне на тренировките ни към архива на Google Fit ръчно: полезна функция в случай, че забравим телефона си по време на тренировка.
  3. Редактиране на данните събрани от приложението ръчно – в случай, че, поради някаква причина, не са точни.
  4. Следене на теглото – особено полезна функция за тези потребители, които имат намерение да намалят теглото си с упражнения. Тъй като Fit не може да определи сам колко тежим, обаче, трябва да въвеждаме теглото си ръчно.
  5. Синхронизиране на Fit и други фитнес приложения – ако вече използвате други фитнес приложения, можете да пробвате да ги синхронизирате с Google Fit, така че да разполагате с всички свои фитнес данни на едно място. За целта трябва да натиснете менюто, което прилича на три точки, да изберете Settings и след това да натиснете върху Connected apps.
Как да се сдобием с Google Fit

Google Fit е безплатно приложение, което можете да изтеглите директно върху телефона си, използвайки Google Play. След като го намерите в търсачката и го инсталирате, отворете го, впишете се с данните от Google акаунта си и натиснете Accept & continue, за да приемете условията на ползване. Готово! Следващата крачка... трябва да направите вие.




Смартфони

Таблети