Безплатни телевизионни канали за смартфон и таблет


09.12.2014 | прочетено: 45777 | категория: Приложения за Android
етикети: гледане на телевизия на таблет, приложения за android

Искате да гледате телевизия в движение? Ето няколко безплатни приложения, които ще ви позволят това.

Често не можем да сварим любимото си предаване по телевизията, защото сме задържани на работа или е трябвало да свършим някой ангажимент. За щастие, съвременните технологии могат да ни помогнат да се справим и с този проблем. Знаете ли, че можете да гледате безплатна телевизия дори на вашия Revo смартфон или таблет?

На пазара вече могат да се намерят десетки, ако не стотици приложения, които ни позволяват да гледаме любимите си ТВ канали на смартфона. Еднственото, което ни трябва, е стабилна Wi-Fi или 3G връзка. В този материал сме събрали някои от най-полезните безплатни приложения позволяващи гледането на телевизия през телефона. Остава само да изберете това, което ви устройва най-много.

Как да намерим приложение за безплатна телевизия?

Най-лесният начин, по който можете да намерите безплатни приложения за вашия смартфон с Android, разбира се, е да отворите директно магазина за приложения Google Play. Просто намерете приложението Google Play на хоум екрана си, отворете го и изберете категорията Apps („Приложения”). След това в полето за търсене напишете „online tv channels all” или подобни ключови думи. Можете да добавите и „free” след “all”, но по-добре е да натиснете отметката до All prices и след това да изберете Free. Готово: вече имате огромен списък с приложения от цял свят, повечето от които (но не всички!) предлагат безплатна телевизия. Остава ви само да отделите време, за да намерите това, което ви устройва най-много.

Няколко полезни български приложения

Нямаме представа какво точно търсите, но ще се опитаме да ви улесним с няколко по-популярни или интересни приложения. Преди всичко, нека ви представим най-важните приложения, позволяващи ви да гледате български предавания. Ето кои са те:

  1. Nova Play: Nova Play е официалното мобилно приложение на Nova телевизия. То ни позволява да гледаме всички свои любими предавания излъчвани по Nova, като имаме нужда само от 3G или Wi-Fi връзка. Приложението има секция „Моята Nova Play”, където можем да се абонираме за определено предаване, да гледаме историята на предаванията си и какво ли още не. Приложението може да се изтегли от Google Play.
  2. BGCN TV: това е първото в България приложение за мобилна телевизия и носител на наградата „Най-добро българско приложение” за 2012 година. Достъпът до най-популярните български тв канали се осъществява през 3G, Wi-Fi или Edge връзка. Приложението е безплатно, но има и платена версия без никакви реклами. Налично е в Google Play.
  3. VIVA TV Box: това приложение може да се ползва само от абонати на мобилния оператор Vivacom. Приложението дава достъп до 24 канала – не само български, но и чужди. Има и специално обособени програми на по-специфични теми като спорт, новини, време и така нататък. Ако сте абонат на Vivacom и искате да ползвате услугата, най-добре се свържете с представител на компанията.

Други интересни приложения от цял свят

Хубавото на мобилната и изобщо на онлайн телевизията е, че не е ограничена от никакви компании. Тоест, ако искате, можете да гледате и американски или английски канали, стига, разбира се, да се сдобиете с приложение, което ви дава (безплатен) достъп до тях. Тук ще изредим някои от най-популярните приложения даващи достъп до тв канали от цял свят.

  1. SPB TV: това е едно от най-популярните приложения за мобилна телевизия в света. Освен, че дава достъп до канали от най-различни държави, приложението има изключително интуитивен интерфейс, което го прави лесно за използване от всеки.
  2. Watch TV Free – името на това приложение ни дава достатъчно ясна представа за това какво предлага. Освен, че дава достъп до канали и предавания от четири континента, услугата ни позволява да търсим определени програми по категории, например „спорт”, „филми” и така нататък.
  3. LiveNow!TV – това конкретно приложение дава достъп до много популярни на световно ниво канали като ABC и FOX, например. Другото му преимущество е, че разполага с голям каталог от филми, а гледането им дори не изисква регистрация.



Смартфони

Таблети