От къде може да свалите игри за Андроид


13.11.2014 | прочетено: 3469 | категория: Приложения за Android
етикети: игри за андроид, Google Play

Google Play е пълен с игри, които можете да играете докато пътувате към дома си или просто скучаете.

Вашият Revo смартфон или таблет може да ви забавлява с различни неща, но едва ли има нещо по-развлекателно от игрите. Мобилните игри, действително, са един от най-приятните начини да прекараме времето, докато пътуваме към вкъщи с градския транспорт, докато чакаме на дълга опашка или дори по време на работа (стига никой да не ни види).

По всяка вероятност имате на Revo устройството си поне една игра изтеглена от Google Play. Магазинът за приложения на Google наистина изобилства от интересни заглавия. С този материал ще ви обясним подробно как да търсите и теглите игри, как да намирате рецензии и как да споделяте с приятели добрите си резултати.

Търсене на игри

Отворете приложението Google Play и изберете Games в горната част. Ще видите няколко отметки с различни категории игри. Top Paid, например, са най-популярните платени игри, а Top Free са най-популярните безплатни. Ще видите и отметка посветена на най-новите заглавия в магазина. Разбира се, ако вече имате предвид някое заглавие, можете да го потърсите с ключова дума, натискайки иконата с лупичката.

Теглене на игри

След като намерите подходяща за вас игра, натиснете или бутона Install (ако е безплатна), или бутона с цената. На екрана ще се появи прозорец, който ще ви уведоми за правомощията на играта. Обърнете внимание на този прозорец. Ако играта, например, иска достъп до списъка ви с контакти или позволение да започва разговори, замислете се добре преди да продължите. Google не пропускат да премахнат такива игри от Play, но за всеки случай четете внимателно съдържанието, за да не се окажете измамени.

Намиране на рецензии

Преди да дадете парите си за някоя платена игра, проверете какво е мнението на хората за нея. В приложението Google Play/Games натиснете опцията „меню” и изберете Recommend Games (или Find Games), за да видите списък със заглавия специално подбрани заедно заради положителната критика от страна на геймърите. В списъка ще има както платени, така и безплатни заглавия. На което и да се спрете, натиснете го и изберете View in Play Store, за да прочетете още рецензии от потребители.

Съхраняване на прогреса

Представете си, че идва вашата спирка на метрото и трябва да приключите играта си, но сте достигнали толкова далеч! Нямаше ли да е чудесно да можем да съхраним прогреса си, така както ни позволяват РС игрите? Е, поне при някои мобилни заглавия действително можем. Игри от рода на Riptide GP, Terraria и Glow Puzzle предлагат опция на име Cloud Save, която автоматично съхранява прогреса ни почти без да усетим. За да сте сигурни, че избраната от вас игра също поддържа тази опция, прочетете внимателно описанието й.

Онлайн състезания

Индивидуалната игра е забавна, но истинското въодушевление идва от играта с приятели. По-голямата част от игрите позволяват на играчите да публикуват добрите си резултати, за да се изкачват все по-нагоре в световната класация. Това, обаче, не е достатъчно голямо предизвикателство за някои, затова много игри също предлагат мултиплейър игра в реално време срещу реални противници. За да сте сигурни, че избраната от вас игра поддържа мултиплейър режим, отново прочетете внимателно описанието й в Google Play.

Споделяне на резултати

Няма нищо по-сладко от това да споделим добрите си резултати в някоя игра. А споделянето е по-лесно от всичко. Просто намерете резултат, с който се гордеете, натиснете го и изберете опцията Share on Google+. На екрана ще излезе прозорец със съобщение предизвикващо другите хора да подобрят резултата ви. Натиснете Share и това съобщение ще се публикува в социалната мрежа на Google. Ако искате да споделите резултатите си само с някои приятели в Google+, преди натискане на бутона Share изберете Find people и приложението ще ви предложи хора, на които да отправите предизвикателството да ви победят.

Преглеждане на постиженията ни

Отворете в Google Play игра, която вече сте играли и натиснете My Achievements. Ако заглавието поддържа инструменти за статистика, то тук ще видите всички нива, които сте изиграли, както и нивата, които ви остават. Предстоящите нива са придружени и от кратък текст, който ви подготвя за това, което трябва да очаквате. Не всички игри предлагат преглед на постиженията, така че разгледайте добре заглавията, които сте изтеглили, за да видите дали те попадат в тази категория или не.




Смартфони

Таблети