Как да използваме бутоните за звук, за да спираме алармата си


04.07.2016 | прочетено: 886 | категория: Полезно за Android, Приложения за Android
етикети: Google Clock, аларма на телефона

Няма по-неприятно нещо от алармата сутрин. Много хора ще се съгласят с това твърдение. Още по-неприятно е обаче, когато, сънени, не можем бързо да натиснем тъчскрийн бутона за прекратяване на алармата или за настройване на повторна аларма и сме принудени да слушаме досадния й звук още по-дълго време. Нямаше ли да е по-добре да управляваме алармата с някой физически бутон?

Разбира се, и добрата новина е, че тази възможност съществува. Нещо повече, за да я използвате, няма нужда да теглите никакви приложения, защото Clock – приложението за аларма на Google – вече е изтеглено на телефона ви. Ето как да настроите устройството си така, че да може да използва бутоните за звук за управление на алармата:

  1. Отворете приложението Google Clock и натиснете върху бутона с трите точки в горния десен ъгъл. Сега изберете Settings (Настройки).
  2. Плъзгайте пръста си надолу по екрана, докато не попаднете на опцията Volume buttons (Бутони за силата на звука). Сега я натиснете.
  3. Бутоните за звук по подразбиране на влияят по никакъв начин на алармата ви. В това меню обаче можете да настроите бутоните на своя телефон така, че да изключват алармата ви или да активират повторна аларма (snooze).

Готово – сега вече е по-лесно от всякога да изключите алармата си и да започнете деня си. Или пък да се върнете към приятната дрямка.




Смартфони

Таблети