Обработка на снимки с Андроид


03.11.2014 | прочетено: 606 | категория: Полезно за Android
етикети: обработка на снимки със смартфон, коригиране на снимки

Вграденият редактор на изображения в KitKat ни помага да остраним дефекти или да добавим ефекти към снимките си.

13-мегапикселовата камера на вашия RevoPhone К850 Octacore със сигурност непрекъснато ви изкушава да заснемете някой интересен момент случващ се около вас. Във вълнението си, обаче, можем да допуснем някоя доста елементарна композиционна или експозиционна грешка, която да видим чак след като обектът на интереса ни е изчезнал.

За щастие, смартфонът ни разполага с функции, които ни помагат да се справим с подобни случайни дефекти. KitKat, например, внесе доста важни промени в приложението Gallery, сред които подобрени опции за споделяне и обновен редактор на изображения. В тази статия ще си поговорим точно за този редактор и неговите възможности.

Ако желаете да коригирате някое изображение, постъпете по следния начин:

  1. Отворете изображението.

Gallery ви позволява да редактирате само изображения заснети с телефона ви. Отворете споменатото приложение, изберете папката Camera, изберете снимка и натиснете върху бутона с формата на молив в долния ляв ъгъл.

  1. Изберете инструмент за редакция

В долния десен ъгъл ще видите бутон с формата на диск, наполовина черен и наполовина бял, със символите + и -. Натиснете го и ще получите достъп до всички инструменти за корекция.

  1. Коригирайте или добавете ефект

Наборът от инструменти за наслояване служи за постигане на различни ефекти, например, за създаване на винетиране около снимката, за промяна на яркостта в отделна част от снимката (функцията Graduated Filters) или за промяна на цветовия баланс (функцията Curves).

  1. Не потвърждавайте промените набързо

Промените, които нанасяте върху изображението няма да се запазят, докато не натиснете бутона-отметка. След като го натиснете, единственият начин, по който можете да отстраните промените е да натиснете бутона Undo в горната част на екрана.

  1. Поиграйте си с цветовете

Функцията Curves ни позволява да променим радикално някоя снимка с подсилване само на един цвят, например. Единственото, което трябва да правим е да променяме позицията и посоката на диагоналната линия, която пресича снимката.

  1. Съхранете промените

Ако сте доволни от резултата, запазете файла като ново изображение. Това става с натискане на бутона Save в горния ляв ъгъл. Съхраненото изображение ще бъде добавено в приложението Gallery.




Смартфони

Таблети