Как да се регистрирате в Twitter и направите първоначалните настройки


03.12.2014 | прочетено: 9002 | категория: Приложения за Android
етикети: социална мрежа

Twitter е нашият портал към целия свят – само трябва да знаем как да го използваме по най-оптималния начин.

Няма начин да не сте чували за Twitter. Това би означавало само, че сте прекарали последните пет години на някой отдалечен остров без какъвто и да е достъп до цивилизацията. Социалната мрежа е един своеобразен портал към целия свят – безплатна платформа, където (почти) всички хора по света имат възможност да изразят своето мнение или да разпространят важна или маловажна информация.

Хубавото на Twitter е, че интерфейсът му е максимално опростен. Нещо повече, текстът на публикациите е ограничен до едва 140 символа. Повечето потребители, обаче, се справят с това ограничение по доста креативни начини. Ако досега не сте ползвали Twitter, но имате желание да следите известни личности или професионалисти в сфера, която ви интересува, не се колебайте, а изтеглете безплатното приложение на своя Revo телефон или таблет. Веднага щом намерите хора с подобни интереси или личности, от които се възхищавате, последвайте ги и съвсем скоро ще имате на разположение екран непрекъснато изпълващ се с нови и нови съобщения (така наречените “туитове”).

Най-важният елемент в Twitter, с който трябва да се запознаете ако още не сте ползвали услугата, е самото писане на туит. Натиснете върху иконата с перо за писане в горната дясна част и ще се отвори полето, където да въведете текста си. В долната част на полето има четири икони. Първата прилича на фотоапарат – използвайте я, за да добавите снимка от телефона си към туита. Втората икона прилича на две снимки сложени една зад друга – това е галерията със снимки. Разликата между първата и втората икона е, че втората ви позволява първо да редактирате снимката и тогава да я добавите към туита си.

Следващата икона има символ „@” – натиснете я, за да добавите името на човек към вашия туит. По този начин можете да сте сигурни, че въпросният човек ще види съобщението ви. Последната икона използва местоположенето ви (което Twitter получава от GPS приемника вграден във вашия смартфон), за да го добави към туита ви. По този начин, ако някой потребител търси съобщения изпратени от същото място (да речем, от известен стадион по време на важен мач), в резултатите ще се появи и вашият туит.

Ако искате да редактирате някой ваш туит, просто го натиснете продължително и ще се отвори същия екран с изброените по-горе опции.

Ако сте се решили да използвате Twitter, ето шестте най-важни стъпки, които трябва да предприемете.

  1. Регистриране: Отворете Twitter и ще бъдете помолени да впишете данните, с които сте се регистрирали. Ако още не сте, просто натиснете Sign Up и ще можете да създадете акаунт.
  2. Синхронизиране на настройки: Вече в Twitter, натиснете Menu и отворете Settings. Избирането на опцията за синхронизиране на контакти ще ви покаже последните им туитове. Можете да настроите желаната от вас честота на обновяване на тези туитове.
  3. Настройване на тона на известията: Settings ви позволява също да уточните за кои неща бихте искали да бъдете известявани (например, само за съобщения изпратени лично до вас). От същото меню можете да изберете и начина, по който искате да бъдете известявани.
  4. Търсене на приятели: Натиснете върху полето за търсене и напишете името на ваш приятел или на известна личност. Ако въпросните хора имат акаунт в Twitter, не би трябвало да се затрудните особено с намирането му. Не забравяйте след като ги намерите да натиснете Follow, за да ги последвате.
  5. Ретуитване и споделяне: „Ретуитване” означава споделяне на туит, който ви е харесал, така че да се появи във вашия собствен акаунт. Опцията за ретуитване се вижда под всеки туит. До нея има още три опции: отговор на туита, добавяне към списъка с любими туитове или споделяне на туита в други социални мрежи.
  6. Писане на съобщения: За да започнете своя собствен туит, просто натиснете иконата с перо. Описание на наличните там икони вече предоставихме малко по-горе.



Смартфони

Таблети