Как да си създадем собствен Android образ


21.01.2015 | прочетено: 1247 | категория: Приложения за Android
етикети: безплатно, мобилни приложения, android

Отворен код – това е ключовата фраза, която стои зад най-популярната мобилна операционна система в света – Android. Благодарение на свободния си характер, платформата позволява на всеки заинтересован програмист да създава съвместими приложения и на всеки производител да я зарежда на своите смартфони или таблети.

Интересен факт, който може би не знаете, обаче, е, че дори емблемата на Android – зеленото роботче с антенки – е с отворен код. Тоест, ако по някаква причина не ви харесва, можете да го промените и дори да се опитате да го изваете по свой образ и подобие. Това става с помощта на услуга, която се предлага и като уеб и като мобилно приложение и се нарича Androidify.

Androidify е плод на творческите усилия на Google Creative Lab и Larva Labs и позволява на всеки да трансформира зеленото роботче на Android в каквото си поиска. Как става това и какво можем да правим после с него, ще разберете ако четете нататък.

Как да накараме роботчето да прилича на нас (или на някой друг)

Влезте в раздела create&share в сайта на Androidify (или в еквивалентния раздел в приложението) и започнете да добавяте нови елементи към зеленото роботче в средата. Имате избор от цели дванайсет категории елементи като цвят на кожата, горни дрехи, долни дрехи, обувки, прическа, шапки, очила, бижута и дори лични вещи като смартфони, халба с бира, китара или бут месо. Помислете какви са най-отличителните ви белези (или тези на ваш приятел) и ги придайте на роботчето. Ще видите, че съвсем скоро ще започне да прилича на вас.

Как да му зададем настроение

След като сте завършили новия външен вид на робота и сте му дали име, продължете нататък, за да му изберете характерно движение. Имате голям избор от движения, които включват свирене на близалка (вместо на китара), опит за летене, излъчване на бурна радост, любов или тъга и каквото още ви хрумне.

Как да качим новия си анимиран образ в галерията на Androidify

След като изберете характерно движение, натиснете бутона Share, за да споделите героя си в галерията на Androidify. При тази последна стъпка имате възможност отново да му дадете име (ако още не сте го направили), както и да впишете родния си град. Отметнете кутийката срещу надписа, с който се съгласявате с условията на сайта и натиснете Submit.

Как героят ни да стане световно известен

Всъщност, за това няма рецепта. Напълно възможно е, обаче, ако героят ви е доста привлекателен, Androidfiy да го изберат и да го поставят на билборд на Таймс Скуер в Ню Йорк или да го включат в някоя ТВ реклама или видео в YouTube. Ако това се случи, компанията ще ви изпрати радостната вест по имейл. Не забравяйте, обаче, след като сте натиснали Submit (в стъпка 3), да впишете имейла си в следващия екран. Когато сте готови, отново натиснете Submit.

Как да споделим новия си Android образ

При последното натискане на Submit, вашият дигитален образ ще се появи в средата на екрана с няколко опции за споделяне отдолу, включващи Google+, Facebook, Twitter, имейл или изтегляне в компютъра или в телефона. Вече можете да споделите дигиталния си Android образ със своите приятели, както и да го пращате в съобщения или чатове под формата на емотикона.




Смартфони

Таблети