Как да споделим любимите си песни и плейлистове от Spotify във Facebook Messenger


22.03.2016 | прочетено: 639 | категория: Приложения за Android
етикети: spotify, споделяне на песни, facebook messenger

Обичате ли да споделяте любимите си песни с приятели? Съвсем наскоро Facebook и Spotify се обединиха, за да направят това още по-лесно достъпно. Ако ползвате мобилната услуга Facebook Messenger, то трябва да знаете, че вече можете бързо да споделяте с потребителите ѝ любимите си песни и плейлистове от Spotify.

За да откриете новата възможност, първо натиснете върху опцията More (Повече), която ще видите във всеки чат прозорец в Messenger и след това натиснете върху Spotify. Веднага ще бъдете отведени до приложението Spotify, което, разбира се, вече сте инсталирали в телефона или таблета си, където ще можете да потърсите съдържание, което след това да споделите с човека, с когото в момента си пишете. Можете да изберете самостоятелна песен, изпълнител или списък с песни.

След като направите своя избор, приложението ще ви върне обратно в Messenger и ще можете да споделите съдържанието със своя приятел. Това съдържание ще излезе в полето на вашия разговор под формата на малка снимка (била тя обложката на сингъла или албума, снимка на изпълнителя или заглавното изображение на някой списък с песни). Щом получателят й я натисне, ще бъде отведен към съответното музикално съдържание, което сте споделили с него.

Екипът на Messenger, между другото, е създал в Spotify свой собствен плейлист, който се нарича Messenger Favorites. Можете да го отворите тук или да го потърсите в мобилното си приложение Spotify, ако ви е интересно каква музика се слуша във Facebook.

Трябва да отбележим, че Spotify от много време насам позволява директното споделяне на съдържание с потребители на Messenger. Досега, обаче, не можехме да използваме тази опция директно от Messenger. Сега, когато коментираме някоя песен в чатовете си ще можем бързо и лесно да изпратим и линк към нея, за да я чуе и събеседника ни.




Смартфони

Таблети