Как да удължим живота на батерията си с 20 процента


08.06.2016 | прочетено: 2172 | категория: Полезно за Android
етикети: батерия, удължаване живота на батерията андроид

Успява ли смартфонът ви да издържи до края на деня? Често ли ви се случва батерията да ви падне, а да нямате зарядно устройство? С подобен проблем се сблъсква почти всеки собственик на телефон днес и причината е проста – устройствата ни просто не могат да захранват толкова много приложения за толкова дълго време.

Все пак има начин да увеличим живота на батерията си с поне 20%, но може би няма да се хареса на някои потребители. Според androidpit.com, приложението, което изцежда най-много батерията ни е Facebook – ако го премахнем, ще можем да използваме телефона си по-дълго време всеки ден.

Да деинсталираме Facebook разбира се не означава да се ограничим до ползване на социалната мрежа само на лаптопа или настолния компютър. Не – доказано е, че използването на мобилния сайт на Facebook щади много повече батерията на мобилните ни устройства от използването на приложението. Не звучи логично, но е така, като дори Facebook признават този проблем и твърдят, че работят по разрешаването му.

Има и друг вариант – да ограничите количеството известия от Facebook. Този вариант обаче няма особено голям смисъл, тъй като така или иначе единственото сериозно преимущество на приложението пред мобилния сайт е това, че може да ни уведомява за всичко, което се случва във Facebook бързо и лесно. Тоест, ако решим да изключим известията, то тогава по-добре да деинсталираме цялото приложение и при нужда да ползваме мобилната версия на сайта на социалната мрежа.

Всеки потребител трябва сам да подреди приоритетите си и да реши кое е по-важно за него: да научава своевременно за всичко, което се случва във Facebook или да ползва телефона си за по-дълго време през деня.




Смартфони

Таблети