Какъв смартфон да избера


15.08.2016 | прочетено: 2574 | категория: Новини
етикети: цена, избор, смартфон

Задавали ли сте си въпроса кои от заобикалящите ни предмети са станали толкова бързо част от нашето ежедневие? Не просто вещ, а много личен и ценен предмет, който носим навсякъде, в който съхраняваме лични и служебни контакти, финансови данни и емоции. Вещ, чрез която сме намерили любовта. Вещ, която е допринесла за раздяла. Да, правилно отгатнахте. Смартфоните за по-малко от 10 години от съществуването си станаха неразделна част от нашето ежедневие. За някои от нас те са просто необходимост, за други - начин да демонстрират благосъстояние (доста често без сериозно покритие). Именно от тук трябва да започнем отговора на въпроса Какъв смартфон да избера?

Друг важен въпрос на който трябва да си отговорите преди това е Каква операционна система да избера? 

Какво е Операционна система: Операционната система софтуерът на ниско ниво който позволява осъществяването на основните функции на устройството (Смартфон, Таблет, Компютър, друго) като разпределението на задачите между различни програми и управлението на периферията (пример за периферни устройства - екран, говорител, микрофон, зареждане и други) Това е най-простото определение на операционна система, но сега следва и добрата новина: В момента доминират  две операционни системи и изборът между тях е много лесен. Актуалните операционни системи към момента са Android разработка на Google и iOS собственост на Apple. И двете системи са Linux базирани и двете са с много близки функционалности. Къде е разликата? Разликата е във философията на операционните системи:

Android е  операционна система с отворен код и множество безплатни приложения, както и основните приложения от GMS (Google Mobile Services) пакета, като Gmail, Google Maps, PlayStore, Photos и други. Тази операционна система се използва от много производители на смартфони включително и от REVO . Андроид ви гарантира по-добра съвместимост, огромен избор от различни модели и марки смартфони и най-важното множество безплатни приложения. Това я прави и най-разпространената операционна система с почти 80% пазарен дял за м. Август 2016 г.

iOS работи само върху устройства произведени от Apple и има стабилен пазарен дял от около 20%. Повечето приложения са платени.

os marketshare

Пазарен дял на операционните системи през 2016 г.

От горната графика ясно се вижда, че избор на каквато и да е друга операционна система, различна от Андроид и iOS ще е огромна грешка и ще ви накара да се чувствате като на безлюден остров.

Тук можем да пристъпим към отговора на основния въпрос - Какъв смартфон да изберем.  Ще подходим по метода на изключването:

Ако желаете със своя Смартфон да демонстрирате благосъстояние, да подражавате на популярни личности. Готови сте да похарчите сериозна сума пари, не ви притеснява факта, че приложенията не са толкова много и че по-голямата част от тях са платени, то тогава правилният избор за вас е iPhone X , който си върви с iOS.

Ако обаче сте човек, който не го е страх да бъде различен, иска да има избор и може да прави избор, обича динамиката и е готов да бъде част от динамиката на технологичният свят, то определено правилният избор за вас е Android. Тук получавате множество марки и модели Смартфони сред които и REVO, което прави избора по-труден, но нали с това започнахме и с това искаме да ви помогнем в тази публикация.

Ето и следващите стъпки при избора:

1. Изберете удобна големина. 5"-те смартфони са най-популярни като размер, но ако имате по-малка ръка може да изберете между 4 и 5", а ако обичате да сърфирате и да "ръчкате" то може да изберете 5.5" или 6"-ов размер.

2. Изберете резолюция на екрана. Ако гледате филми, концерти, снимки и други - по-добрият избор е по-високата резолюция.

3. Попитайте, потърсете информация колко дълго може да работи моделът с едно зареждане на батерията. Това е пропорционално на капацитета на батерията, НО и обратно пропорционално на консумацията - параметър, който отсъства в спецификацията, т.к. варира според това, за какво се ползва телефона.

4. Изберете дизайн който ви харесва. Да, именно, дизайн, който вие харесвате.

5. Изберете модел и марка смартфон, който отговаря на изискванията на т. 1 до 4 и цената, която сте склонни да платите и не пропускайте един от бестселърите на пазара на смартфони REVO YOU




Смартфони

Таблети