Какво е Google Play и как да го използваме през смартфона и таблета си


09.10.2014 | прочетено: 35912 | категория: Полезно за Android
етикети: Revo, Google Play, android

Google Play е входът към вселената от приложения, която прави Android най-предпочитаната мобилна платформа в света. Вижте как да го ползвате.

Ако разполагате със смартфон или таблет на Revo, то поздравления – вече можете да разчитате на едно надеждно мобилно устройство, което ще се справи с всяка задача, която му дадете. Разбира се, впечатляващите и полезни характеристики на продуктите Revo са само началото. Оттук насетне зависи само от вас как ще персонализирате своето мобилно устройство. Това ще стане благодарение на избраните от вас приложения, а ако все още се чудите откъде да ги изберете, то отговорът ни е Google Play.

Какво е Google Play?

Google Play, най-общо казано, е магазин за приложения за Android. Такива в интернет има много, но имайте предвид, че всяко инсталиране на приложение придобито от източник с неясен произход (каквито могат да бъдат останалите магазини) носи потенциален риск за сигурността на телефона или таблета ви. Освен приложения, Google Play предлага също игри, музика и филми.

Как да ползваме Google Play в мобилното си устройство?

За да можете да купувате или просто да теглите безплатни приложения от Google Play трябва да намерите приложението Google Play Store, което е инсталирано на вашия телефон или таблет още преди да си го купите от магазина. След това трябва да добавите Google акаунта си в мобилното си устройство. Google акаунтът ви е този, който използвате в Gmail или която и да е друга онлайн услуга на Google.

Как да добавим Google акаунта си в смартфона или таблета в пет стъпки

Отворете менюто Settings в телефона или таблета си. Намерете подменюто Accounts и изберете + Add account. От списъка изберете името Google предхождано от синята икона с малка буква „g”. Изберете Existing (ако вече имате акаунт в Google) или New (ако нямате и искате да си направите). Накрая, само следвайте инструкциите по екрана си. Можете да добавите повече от един акаунт, ако желаете.

Как да купуваме от Google Play?

Google Play е пълен с безплатни приложения и игри. Някои хора никога не теглят платени приложения. Ако, все пак, смятате, че си струва да платите някой друг лев за интересна игра или полезно приложение, можете да го направите, регистрирайки си акаунт в услугата Google Wallet. Това става на: wallet.google.com. Разбира се, можете да плащате и без акаунт в услугата. Достатъчно е само да асоциирате дебитната си карта с данните ви в Google Play.

Накратко за сигурността ви в Google Play

Не забравяйте, че Google Play е магазин, следователно разчита на финансовите ви данни. За да сте сигурни, че няма да купите нещо случайно или, още по-лошо, че няма да го направи някой друг, защитете акаунта си с парола. Ако тази опция не ви е автоматично активирана, можете да го направите по следния начин: отворете приложението Google Play Store, натиснете иконата Play Store и изберете Settings. Под “User controls” ще видите Require password for purchases. Изберете тази опция. След това посочете дали искате Google Play да ви пита за паролата ви при всяка покупка (For all purchases), на всеки половин час (Every 30 minutes) или никога (Never). Накрая просто напишете паролата си.




Смартфони

Таблети