Какво представляват приложенията за Android и как да ги използваме


09.10.2014 | прочетено: 5742 | категория: Полезно за Android, Приложения за Android
етикети: приложения за android, Google Play, android

Вашият телефон или таблет може да бъде наистина функционален ако го оборудвате с правилните приложения.

Без съмнение, щом сте собственик на таблет или смартфон Revo, знаете какво е приложение. Този специален вид софтуер обикновено се използва във връзка с мобилните устройства свързани с интернет, макар че съществуват и понятия като „уеб приложения” или „онлайн приложения”.

Най-често, обаче, чуем ли „приложение” си представяме програма, която обогатява мобилното ни устройство с функции, информация или просто повече възможности за забавление. Всяко приложение си има икона, която за улеснение може да се постави на заглавния екран. Така, всеки път щом искате да проверите какво ще е времето или дали някой ви е писал нещо във Facebook, е достатъчно само да докоснете съответната икона.

Как да инсталираме приложения и игри на телефона и таблета си?

Най-доброто и безопасно място, откъдето можете да се сдобиете с огромен брой приложения е Google Play – входът към вселената на Android. За да отворите магазина и да си изтеглите нужното приложение е нужно само да намерите приложението Google Play Store, което сте имали още при покупката на телефона или таблета си. Оттук насетне ви трябва само стабилна интернет връзка и време, за да намерите точно тези приложения, които ви трябват. Щом намерите такова, натиснете или бутона Install, или директно цената на приложението и след това приемете (с натискане на Accept) условията за ползването му.

Мога ли да тегля приложения за мобилните си устройства от компютъра?

Да, разбира се. Просто отворете сайта Google Play, изберете приложение, натиснете Install или цената му, изберете мобилното устройство, на което искате да се инсталира приложението и натиснете Install (за безплатни приложения) или Continue (за платени). Ако сте натиснали Continue, посочете метод на плащане и завършете покупката си.

Как да обновяваме приложенията си?

Приложенията се обновяват непрекъснато и за да сте сигурни, че винаги ползвате последната версия, можете да активирате опцията за автоматично ъпдейтване. Това става в приложението Google Play Store. Натиснете иконата Play Store и изберете My Apps. Ще излезе целият ви списък с приложения. Намерете това, което искате да се ъпдейтва автоматично, изберете го, натиснете Menu и поставете отметка пред опцията Auto-update. Ако се страхувате, че цялото това автоматично ъпдейтване ще се отрази на мобилния ви интернет план, можете да изберете опцията Auto-update apps over Wi-Fi only, която ще накара приложенията да се ъпдейтват, използвайки само Wi-Fi. Тази опция се намира в менюто Settings на приложението Google Play Store. Натиснете подменюто General и изберете Auto-update apps. Там ще се появи и и въпросната опция.

Разбира се, можете да ъпдейтвате и приложенията ръчно. Просто отворете My Apps в приложението Google Play Store и ще видите тези приложения, за които има готов ъпдейт. Оттам насетне, обновете само тези, които желаете.

Как да премахнем вече инсталирани приложения?

Всички освен системните приложения, които са предварително инсталирани в мобилното ни устройство, могат да бъдат деинсталирани. Това става по два начина. Единият е да влезете в менюто Settings на мобилното си устройство и да изберете Apps (или Application manager). Натиснете избраното приложение и изберете Uninstall. Другият вариант е да влезете в приложението Google Play Store, да изберете My Apps, да селектирате приложение и да натиснете Uninstall.

Забележка: Теглете и инсталирайте приложения само от сигурни източници. В противен случай поставяте в риск сигурността на мобилното ви устройство, а от там и вашата собствена.




Смартфони

Таблети