Навигация за Андроид, за която не е необходим интернет


26.01.2015 | прочетено: 66936 | категория: Приложения за Android
етикети: офлайн карти за Android, безплатно, android

Съвременните технологии направиха ползването на карти по-лесно от всякога. Вече не е нужно да търсим дестинацията си на голяма неудобна за държане пътна карта, да изчисляваме сами километрите, които трябва да изминем или да се консултираме със същата карта при всяко разклонение на пътя. Технологията в мобилните ни телефони, таблети или GPS устройства прави всичко това вместо нас.

И все пак, повечето шофьори все още не са изхвърлили книжните си пътни карти. Защо? Защото не всички могат да си позволят да платят голямата сметка, с която ще ги изненада мобилният оператор щом се завърнат от пътуване в чужбина, по време на което са ползвали за навигация своя телефон или таблет. Въпреки това, производителите на пътни карти имат основание за притеснение: на пазара вече се предлагат услуги, които позволяват ползването на карти дори офлайн. Една такава услуга е Maps.me. Тук ще ви разкажем точно за нея.

Maps.me е дело на малка международна компания на име MapsWithMe базирана в швейцарския град Цюрих, но разполагаща с инженерен офис и в беларуската столица Минск. Безплатното приложение се предлага в Google Play и е съвместимо с всички мобилни устройства използващи поне версия 2.3 на операционната система Android, дори да не поддържат 3G мрежи.

Обявено за едно от най-добрите приложения в Google Play за изминалата 2014 година, Maps.me е и най-популярното приложение за пътуване в повече от 100 страни в света. Само миналата година, потребителите му са изтеглили от него около 140 терабайта данни. Какво, обаче, го прави толкова популярно, разберете по-долу:

  1. Навигация: Просто изберете крайната си дестинация и бъдете сигурни, че Maps.me ще ви отведе точно там.
  2. Международен обхват: Можете да изтеглите всяка карта напълно безплатно, независимо на коя от 345-те страни по света сте се спрели. Приложението разполага с детайлни карти не само на най-големите градове в света, но и на малки острови в Индонезия, например.
  3. Изключителен детайл: Картите включват всички възможни пътища, както и милиони обекти на интерес като ресторанти, туристически атракции, бензиностанции, банкомати. Данните в приложението се актуализират всеки ден благодарение на участниците в open souce проекта openstreetmap.org.
  4. Няма нужда от интернет: Просто изтеглете нужните ви карти и ги ползвайте когато ви се наложи, без да мислите за високите такси за роуминг.
  5. Бързина: Maps.me използва иновативна технология за компресиране на данни, която прави използването й по-бързо от това на всяка друга офлайн карта, която вероятно сте използвали на телефона или таблета си.



Смартфони

Таблети