Планирайте следващото си пътуване с Google


07.04.2016 | прочетено: 229 | категория: Новини
етикети: google

Google винаги е бил един от първите източници, към които се отправяме щом започнем да планираме ваканцията си. Наскоро, обаче, търсачката се сдоби с нова функция, която ще ни помогне още повече в началния етап на предстоящото ни пътуване. Функцията се нарича Destinations и беше представена в началото на март, като вече достъп до нея би трябвало да има всеки.

Как работи Destinations? Вземете смартфона си и в полето за търсене в Google напишете името на континента или държавата, които искате да посетите, като след името добавете и думата destination. Натиснете върху бутона за търсене и мигновено ще видите списък от възможности, върху всяка от които ще можете да натиснете за по-обстойно преглеждане.

В новата функция е вплетена информация и от други услуги на Google като Google Flights и Hotel Search и благодарение на това Destinations на мига извежда възможните полети до избраната от вас дестинация, както и цените на хотелите в нея. Можете още повече да конкретизирате търсенето, като към името на дестинацията си въведете и някаква дейност (например „плуване”, „катерене” и т.н.) и Google ще изведе списък от най-подходящите за вас възможности.

Нещо повече, налице е и филтър на име Flexible Dates, с чиято помощ можете да търсите информация в рамките на един месец и така да изберете ден за отпътуване или престой, в който цените на билетите или, съответно, нощувките са по-ниски. Към всяка дестинация, също така, има отметка Explore, която ще ни отведе до още полезна информация за мястото като, например, за климата му и за това през кое време от годината е най-често посещавано.

За да планирате следващото си пътуване, изберете дестинация и след това натиснете върху Plan a trip. Ще видите какви ще бъдат цените на полетите и нощувките през следващите шест месеца, като информацията ще се актуализира в реално време. Същата опция ви дава право да конкретизирате плана си, като определите неща като вид полет (с прекачвания или без), брой звезди на хотела и други.




Смартфони

Таблети