Тест на батерията на смартфон Revo You


10.06.2016 | прочетено: 2303 | категория: Новини
етикети: Revo You, батерия

Един от компонентите на всеки смартфон се ползва с особен интерес - това е батерията. Вече до толкова свикнахме със смартфоните, че когато останем без батерия се чувстваме като... риба на сухо? Предполагам, че вие ще дадете и още по-добри сравнения. Шегата си  е шега, но наистина тази ситуация не е никак приятна. В тази ситуация ще споделим с вас теста на батерията на REVO YOU заедно с няколко коментара към тях.

Искаме да обърнем внимание, че по никакъв начин няма да се опитваме да ви убеждаваме, че това е най-доброто постижение в батериите. Ще кажем само, че това са НОРМАЛНИ резултати, които смятаме, че ще удовлетворят много потребители.

Tехнически характеристики на батерията

  • Тип на батерията: Lithium ion polymer
  • Капацитет: 2150mAh
  • Номинално напрежение: 3.8 V

Когато публикувахме тези параметри в страницата на Revo.bg във Facebook се чуха гласове аууууу... колко слаба батерия само 2150 mAh. Да, наистина, ние не се опитваме да качим 30 процента от нас. Батерията е 2150 mAh. Това е балансиран капацитет, който е достатъчен за продължителна работа на REVO YOU при нормална употреба: постоянно включено 3G или 4G в София ( да населеното място също е от значение. Тук клетките са повече и и смартфона по-рядко губи обхват и търси нова клетка. Този резултат други градове ще е различен, също така и в други населени места.)

Живот на батерията при комбинирана работа

За регистриране и документиране на работата на батерията може да бъдат използвани няколко апликации (приложения). Ние избрахме GSam Battery Monitor. Тя дава малко повече опции в сравнение със стандартния монитор на батерията достъпен от менюто Settings (Настройки).


scr1

На тази графика може да видите как се разрежда батерията в рамките на 2 денонощия. На графиката са наложени времената на използване на GPS, разговори, WiFi и екран (оранжевите линии и точки показват продължителността на използване)

Температура на батерията

Температурата на батерията е от съществено значение. В случай на по-голяма консумация (Видео, 3G, 4G интернет или разговори предизвикват повишаване на температурата на всяка една батерия. В случая виждаме, че максималната температура не превишава 40 градуса.


scr2

Средната максимална работна температура при Li-ion батерии на смартфони e 45°C. При проведения тест, батерията на Revo You достига максимална стойност от 40°C, при продължително активно използване. В Stand-by режим, температурата на батерията е 22°C.

Сила на сигнала на мобилната мрежа


scr3

Колкото по-добро е покритието на мрежата, към която е свързан вашият смартфон, толкова по-бавно ще се изчерпва заряда на батерията му. Теста, който проведохме с батерията на Revo You е осъществен в градски условия. От горната графика можете да видите, че силата на сигнала е относително постоянна и няма големи загуби на заряд, поради търсене на мрежа.

Това е на кратко по темата. Ще се радваме да споделите вашето мнение.


Смартфони

Таблети