Топ 5 безплатни приложения за заключване на екрана


29.01.2015 | прочетено: 12402 | категория: Приложения за Android
етикети: интересни приложения, android

Опцията за заключване на екрана на мобилното ни устройство е по-важна, отколкото изглежда на пръв поглед. Със сигурност ви се е случвало да извадите телефона от джоба си и да видите, че екранът му не е бил заключен, в следствие на което, в най-добрия случай, сте отворили някоя игра или галерията със снимки, а в по-лош – сте набрали някого или сте влезли в интернет.

Android си има вградена технология за заключване и, съответно, отключване на екрана. Вие всички сте запознати с тази система, тъй като всеки ден многократно приплъзвате пръста си по екрана, за да изберете числата съставящи вашата парола за достъп. Ако случайно тази система не ви допада особено, имате късмета да сте избрали операционна система с отворен код: в Google Play се предлагат многобройни приложения, които предлагат своя собствена система на заключване на екрана. Ето кои, според нас, са петте най-добри:

  1. Screen Off and Lock

Приложението е достъпно на 30 езика и се радва на потребителска база наброяваща над 2 милиона души от цял свят. Позволява заключване на телефона по пет начина: през лончър шорткът, през лончър джаджа, от известията, с бутон, който „плава” над останалите приложения или чрез бутона за търсене, ако устройството ни го поддържа. Позволява и поставянето на анимации, звукови ефекти и/или вибрация. Изисква минимум версия 2.2 на Android.

  1. Screen Lock

Това приложение предоставя общо осем начина за заключване (някои от тях, обаче, са достъпни само в Pro версията), сред които плъгин за Power Toggles, раздрусване на телефона, продължително натискане на бутона за търсене (ако го има) и други. Подобно на Screen Off and Lock, също позволява поставяне на анимации, различни звуци и вибрация при отключване или изключване на екрана.

  1. Fingerprint Screen Lock ICS

Приложението се отличава от другите с това, че ни дава възможност да отключваме екрана с пръстовия си отпечатък. Отделно от това, при заключен екран виждаме точния час и дата, което е дребна, но полезна подробност. Отключването става по следния начин: поставяме пръста на скенера и го задържаме; иконата за заключване ще започне да мига. След като преброим четири мигвания, пускаме пръста и екранът се отключва.

  1. Pattern Screen Lock

При това безплатно приложение на заключения екран се вижда бяла точка и стрелка, която посочва пътя й. За да отключим телефона или таблета си, трябва да последваме стрелката с приплъзване на пръста, за да начертаем модела – код. Звучи сложно, но става бързо, като този метод гарантира, че няма да отключите телефона си случайно.

  1. Voice Screen Lock

Последното ни предложение  позволява заключване и отключване на телефона по доста по-различен начин – с глас. Така ще сте 100% сигурни, че нито любимият човек, нито децата или останалите любопитни членове на семейството ви няма да отключат телефона ви. Освен, че позволява нагласяне на гласова команда за отключване и включване, приложението разполага и с галерия от различни теми, с които да украсим заключения си екран.




Смартфони

Таблети