Вижте най-новите филми на едно място. Безплатно приложение за смартфон и таблет.


08.12.2014 | прочетено: 2504 | категория: Приложения за Android
етикети: гледане на филми на таблет, гледане филми онлайн, приложения за смартфон

С приложението IMDB никога няма да изпуснете нито един нов филм, в който участва любимият ви актьор или актриса.

Обичате киното и искате винаги да сте осведомени за най-новите заглавия? Имате нужда да си създадете списък с филми, които трябва да гледате, защото непрекъснато ги забравяте? Харесали сте изпълнението на някой актьор или актриса и искате да намерите още филми, в които участват? Всички тези желания (и много повече) могат да бъдат изпълнени от едно единствено приложение за смартфони и таблети – IMDb.

Няма начин да не сте чували за сайта IMDb – най-голямата филмова енциклопедия в онлайн пространството. Е, имаме добра новина за вас – приложението IMDb е не само съвместимо с Android и напълно безплатно, но и съдържа абсолютно всички полезни функции, които познаваме от уеб сайта.

За да се сдобиете с IMDb, просто влезте в магазина Google Play и изпишете името на приложението в търсачката. Официалното приложение би трябвало да е първият или сред първите резултати. Натиснете Install, следвайте инструкциите и след няколко минути светът на киното и телевизията ще е на мобилното ви устройство! Ето какво да очаквате от него:

Какво съдържа IMDb?

IMDb разполага с информация за над два милиона филма и ТВ сериала, както и за над 4 милиона актьора, актриси, режисьори и други членове на снимачния екип на различни продукции.

Какво можем да гледаме?

Мобилното приложение ни позволява да гледаме трейлъри на филми, да четем мнения на критиката за определени продукции, да научаваме интересни факти и да намираме цитати на известни личности и, разбира се, да се връщаме към своята собствена история на гледанията.

Какво можем да търсим?

В IMDb можем да търсим информация за това кога определен филм ще бъде пуснат в най-близкото до нас кино. Можем да разберем, също така, в колко часа (наше време) ще бъде излъчен определен епизод от сериал. Можем, разбира се, да търсим и имена на филми, които предстоят да излязат, както и хиляди новини за знаменитости генерирани от стотици медийни сайтове.

Какво друго можем да правим?

IMDb е пълно с функции. Сред най-полезните ще намерите следните:

- оценяване на филми и сериали

- избиране на опция „notify me”, която ще ни уведомява за нови трейлъри, снимки или новини за определен филм или актьор.

- разглеждане на класации от типа на „Най-популярни филми на деня”, „Най-популярни знаменитости на деня” и много други.

- създаване на списъци с филми, които сме гледали или филми, които възнамеряваме да гледаме. Така, когато някой ни помоли да му препоръчаме филм, ще можем да отворим списъка и веднага да му изберем някое заглавие.

IMDb се предлага на няколко езика: английски, испански, немски, френски, португалски, италиански, японски, корейски и китайски. Изисква регистрация, но ако не ви се помнят нови данни, можете да влизате в приложението използвайки данните си от Facebook.




Смартфони

Таблети