Всичко, което трябва да знаем за правенето на снимки с Андроид устройство


14.11.2014 | прочетено: 1126 | категория: Полезно за Android
етикети: google plus, обработка на снимки със смартфон, коригиране на снимки

Вижте как да разглеждате, редактирате и подобрявате снимките заснети с телефона или таблета ви.

Освен с перфектни възможности за работа, сърфиране в Мрежата и, разбира се, комуникация, вашето Revo устройство е оборудвано и с качествена камера. RevoPhone K850 Octacore KitKat, например, може да се похвали с 13-мегапикселова задна камера и 5-мегапикселова предна – комбинация, която е рядкост в мобилния свят.

Мобилното ни устройство напълно задоволява стремежа да запечатаме всичко онова, което се случва през деня ни и ни прави особено впечатление. Как, обаче, да споделим тези кадри с приятелите си? Как да ги редактираме, ако нещо не изглежда чак толкова добре? Материалът по-долу ще отговори на тези и на други въпроси свързани със снимането през мобилно устройство.

Добавяне на снимки в Google+

Искате да съхранявате снимките си някъде в уеб пространството, за да можете да ги отваряте отвсякъде, но не ви се занимава с качването на всяка снимка поотделно? Не се притеснявайте. Затова имате приложението Photos. Влезте в него, изберете отметката Highlights и там ще видите опция Auto-backup. Ако влизате за първи път, първо изберете Back up existing Photos and videos, за да качите в Google+ всички досегашни снимки и видеоклипове. Накрая натиснете Turn on в долната част и всяка ваша следваща снимка ще се качва автоматично и в социалната услуга на Google.

Редактиране на снимки

Ако някоя снимка не ви харесва особено, пробвайте да я редактирате. Това става след натискане на миниатюрата й с цел отваряне на изображението на пълен екран. Тогава ще видите под нея няколко инструмента: за завъртане на снимката (Rotate), за изрязване на части от снимката, които не харесвате (Crop) или за добавяне на филтри (Filters). Последната опция включва както специални ефекти, така и рамки. Когато сте готови, просто натиснете Save в горната част, за да запазите изображението.

Разглеждане на снимките в телефона или таблета

Основният интерфейс на приложението Photos включва две отметки: посочената по-горе Highlights и Camera. За да разгледате наличните си изображения, изберете Camera. Там ще видите снимките съхранени както във вградената, така и във външната памет на вашето Revo устройство. Някои изображения могат да включват малка икона с форма на облак – това означава, че са качени в акаунта ви в Google+. От отметката Camera можете да изберете иконата Folders, за да видите всички папки в устройството ви, които съдържат снимки. С иконата за търсене, пък, разбира се, можете да търсите конкретна снимка в телефона или таблета си.

Разглеждане на качени снимки

Изберете отметката Highlights, за да разгледате тези изображения, които са качени в акаунта ви в Google+. Там вероятно ще има както снимки заснети с Revo смартфона или таблета ви, така и изображения качени от компютъра или споделени от приятели. Ако изберете миниатюра директно от отметката Highlights, можете да видите малък символ напомнящ вълшебна пръчица. Това означава, че изображението е било подсилено по софтуерен път. Натиснете тази икона, за да се премахне редакцията и да видите оригиналната снимка и повторете, за да върнете предишния вид на изображението. Ако натиснете бутона Меню в горната част ще можете да изтриете снимката или да я поставите като тапет.

Създаване на албуми

За да са качените ви снимки подредени и лесно търсими, е най-добре да ги подредите в албуми. Натиснете продължително върху миниатюрата на някое изображение в отметката Highlights и после натиснете върху всички други изображения, които искате да групирате с първото. След като сте избрали всички снимки, натиснете иконата Share в горната част на екрана и изберете или иконата Google+ Circle или иконата Google+. Каквото и да изберете, на екрана ще се появи прозорец, позволяващ ви да добавите текстово описание към почти-готовия си албум. В основата на този прозорец ще видите Album Name – там е мястото, където да дадете име на албума си. Накрая натиснете отметката Share в горната част. За да разгледате албума, отворете основния интерфейс на Photos и изберете Albums – новия ви албум ще е някъде там.

Отбелязване на хора

Ако искате да отбележите (или „тагнете”) хора, можете да го направите само ако сте в албум (вижте горната точка). От основния интерфейс на Photos изберете падащата отметка в горния ляв ъгъл и след това натиснете върху Albums. Изберете снимка, на която има хора и потърсете в основата й малкия символ за тагване. Изберете го и след това натиснете лицето на човека, който искате да отбележите и ще можете да впишете името му. Имайте предвид, също, че можете да отбелязвате само хора, които са ваши приятели в Google+. След като го направите, социалната мрежа ще им прати известие, че са били отбелязани.

Използване на опцията Auto-Awesome

Някои автоматично качени в Google+ изображения могат да се трансформират с помощта на инструмента Auto-Awesome ако изпълняват определени критерии. Първо, обаче, инструментът трябва да се активира. Това става с натискане на иконата най-горе вляво и избиране на опцията Auto-Awesome. След това изберете иконата Меню, натиснете Settings и после Account name и вижте дали наистина Auto-Awesome е активиран. Ред е да заснемете няколко изображения и да ги качите в Google+. Изчакайте малко и после се върнете в менюто Auto-Awesome и вижте дали някои от снимките са претърпели трансформация. Трансформациите могат да бъдат най-различни: от ефект на падащ сняг до GIF анимация. Трансформираните снимки имат малък символ-звезда в ъгъла – натиснете го, за да видите защо е бил приложен съответният ефект.




Смартфони

Таблети