Revo Power 4G Осемядрен смартфон с 3GB RAM, Full HD и голяма батерия

Revo Power е водещ модел смартфон на бранда Revo, анонсиран в началото на 2017г. Revo Power предоставя многобройни характеристики, в които ще се влюбите, но най-отличителната му черта е автономната работа – продължително използване без зареждане на смартфона и изключително краткото време за пълното зареждане на батерията. Дисплеят е LTPS, а двете му камери се характеризират с намалена консумация на енергия. Операционната система е Google GMS сертифицираната Android 6.0 Marshmallow, всички тези характеристики предоставят перфектна сигурност на устройството, стабилност и съвместимост, както и сериозна автономия на батерията.

Наличност: Изчерпан

Доставка до всички населени места в България - 5 лв. с ДДС

Ако имате въпроси, винаги може да ни позвъните

Може да видите и закупите на място в Paradise и Sofia Ring Mall

Гаранция от 2 години в оторизиран сервиз

Описание на продукта

Детайли

Характеристики

Revo Power е 5.5” смартфон с IPS дисплей, базиран на LTPS технологията. Притежава FHD резолюция и защита от 2.5D извито Dragontrail 2 стъкло. Тялото на устройството има тънка алуминиева рамка. Revo Power е базиран на MediaTek MT6753 чипсет. Този 64-битов SoC включва осем Cortex-A53 ядра, с честота 1.3 GHz и 450MHz три-ядрен Mali-T720 MP3. RAM паметта на устройството е 3GB, едноканална, LPDDR3, с честота 800MHz, вграденият сторидж е 32GB и може да бъде увеличен. Смартфонът има два слота за SIM карти. Той може да се използва с две micro-SIM карти или една micro-SIM карта и една microSD карта за увеличаване на сториджа. Смартфонът поддържа четирибандова 2G GSM, двубандова 3G WCDMA и петбандова 4G LTE Cat. 4 мрежи, както и Wi-Fi 802.11 b/g/n, Wi-Fi HotSpot, Bluetooth 4.0, HotKnot, Cast screen, GPS/A-GPS.

Камерите на смартфона са две – основната камера е 13-мегапикселова PureCel OV13850 с f/2.0 лещи и двойна LED светкавица. Тя е софтуерно интерполирана до 16-мегапиксела. Селфи камерата е 5-мегапикселова с OV5670 чип и е интерполирана до 8MP. И двата сензора са енергийноефективни.

Аудио: Revo Power е създаден за хората, които харесват силната и ясна музика. Няма да намерите на пазара много смартфони, които предоставят подобни висококачествени аудио характеристики, моделът е базиран на най-новата генерация Class K Audio Amplifier AWINIK 8736 с no-crack-noise (NCN) технология, ултра ниско изкривяване и постоянно висок звук. Батерията е висококачествена, 6000 mAh. Revo Power се зарежда бързо, благодарение на MediaTek Pump Express Plus технологията за бързо зареждане.

Какво има в кутията

Revo Power пристига в елегантна лилава кутия с логото на Revo и списък с основните характеристики на модела, на задния капак на кутията. В кутията ще намерите смартфонът Revo Power, ръководство за употреба, карфица за отваряне на слота за SIM картите, протектор за екрана и кърпичка за почистване, стандартен USB кабел, OTG кабел и зарядно за бързо зареждане.

Какво има в кутията

Дизайн и изработка

Revo Power се характеризира с добре изглеждащ дизайн. Теглото му е 214 грама, а дебелината 9.8 mm. Тази характеристика е малко по-завишена, отколкото при повечето смартфони, но не забравяйте, че Revo Power не е стандартен смартфон. Устройството притежава характеристики, които няма да намерите при другите смартфони. С неговата 6000 mAh батерия ще забравите какво е батерията да се изтощи! Всъщност телефонът изобщо не е тежък и се побира перфектно в ръката. Тялото на Revo Power има тънка и елегантна алуминиева рамка, направена от CNC и anodic oxidation процеси. Екранът е защитен от Dragontrail 2 стъкло с 2.5D извити ръбове. В допълнение, Revo Power e IP64 (Ingress Protection) сертифициран. Значението на характеристиката е:

Първата цифра:

6 Прахоустойчивост Не прониква прах; Има пълна защита при контакт с прахови частици. Трябва да бъде приложен вакуум. Продължителност на теста до 8 часа базиран на въздушен поток.

Втората цифра:

4 Разлив на вода Пръските вода не оказват негативен ефект, независимо от коя посока идват спрямо корпуса на устройството, използвайки: a) осцилиращо приспособление, или b) разпръскваща дюза без щит. Тест a) е проведен за 10 минути. Тест b) е проведен (без щит) за 5 минути минимум. Осцилираща тръба: Продължителност на теста: 10 минути, или спрей дюза (същата като IPX3 спрей дюза с отстранен щит)

Внимание: Не потапяйте директно във вода!

Контроли

Revo Power има класическо оформление по отношение на контролите, над дисплея са разположени предна камера, слушалка и сензор за светлина /сензор за близост. Под дисплея има три капацитивни бутони. От лявата страна на home бутона е менюто/опции, а в дясно е бутона за връщане назад. В горната част на устройството се намира 3.5 мм жак, а в долната част е USB порт и микрофон с възможност за регулация на странични шумове. От лявата страна е монтиран хибриден слот за две SIM карти, който може да се използва с две micro SIM карти или с една micro SIM карта и една microSD карта. От лявата страна е бутона за увеличаване и намаляване на звука, а под него за включване и изключване на смартфона. В горната част на задния капак е модулът на камерата - централно разположен, с вертикално позиционирана двойна LED светкавица от лявата му страна. Над камерата има малка дупка, това е вторият микрофон с възможност за регулация на странични шумове. Под камерата с кръгла форма е сензора за пръстови отпечатъци. В долния край от ляво е решетката на високоговорителя с един говорител вътре.

Контроли

Екран

Revo Power има 5.5-инчов LTPS IPS дисплей с резолюция от 1080 х 1920 пиксела. Абревиатурата LTPS означава low-temperature polycrystalline silicon технология . Това е една от най-предпочитаните технологии за големи дисплеи с големи резолюции и гъстота на пикселите. Екранът е защитен от Dragontrail 2 стъкло. То е с 30% по-твърдо, отколкото стандартното Dragontrail стъкло и 8 пъти по-твърдо от натриево-калциевото стъкло (използвано в производството на прозорци, бутилки и други). То има 2.5D извити ръбове, създавайки приятно усещане при плъзгане на пръсти по ръба на телефона. Работа с дисплея е наистина много приятна. Той е брилянтен, бърз и отзивчив. Цветовете са жизнени и отчетливи.

Екранът на Revo Power изглежда много ярък поради високото съотношение на контраста 1995: 1. Съотношението на контраста е характеристика на дисплея, определяща се като отношението на яркостта на най-яркия цвят (бяло) с тази на най-тъмния цвят (черен), който системата е в състояние да произведе. Високо съотношение на контраста е желан аспект за всеки дисплей. За Revo Power при 100% яркост, стойността за белия цвят е висока - 552.705 CD / m2, която съчетана с ниската стойност на черния цвят - 0,277 CD / m2, се получава като резултат контраст 1995: 1. Екранът има почти същия статичен контраст при 25% от яркостта, докато при 75% и 50% е около 1700/1800: 1, а при 0% яркост намалява два пъти до 930: 1. Това означава, че цветовете изглеждат студени. Ъглите на видимост са много добри. Интересен факт е, че дисплеят покрива почти напълно sRGB цветовото пространство с много леки отклонения. sRGB е стандарт RGB цветово пространство, създаден в сътрудничество с HP и Microsoft през 1996 г. за използване при монитори, принтери и интернет, и след това се стандартизира чрез IEC като IEC 61966-2-1: 1999.

Екран

Операционна система, потребителски интерфейс и софтуер

Revo Power е базиран на Android 6.0 Marshmallow. Операционната система е Google GMS сертифициран

тифицирана и има Google Android 6.0 стандартен стартов панел. Google GMS сертифицирането гарантира добра и актуализирана сигурност, стабилност при работа и съвместимост на устройството. Всички популярни марки смартфони са Google GMS сертифицирани.

OS

Настройките на Revo Power са интуитивни и лесни.

Настройки1

Найстройки

Като стандарт за устройствата, работещи под Marshmallow, в началния екран e разположена класическа икона, при кликване на която се отваря списък с приложения.

Мрежи, разговори и свързаност

Revo Power поддържа четирибандова 2G GSM (850, 90, 1800, 1900 MHz), двубандова 3G WCDMA (900, 2100 MHz), и петбандова 4G FDD-LTE Cat. 4 (800, 900, 1800, 2100, 2600 MHz) мрежи. Смартфонът работи с две micro-SIM карти в режим на двойна готовност. Вторият слот може да се използва за microSD карта в случай, че e необходимо повече място за съхранение. Смартфонът се държи перфектно по отношение на приемане на обаждания и качество на звука. Няма проблеми и с другите видове връзки, които той предоставя. Revo Power поддържа Wi-Fi 802.11 b/g/n и Wi-Fi HotSpot. По време на периода на изпитване смартфонът е бил в състояние да получи достъп до Wi-Fi сигнал дори и в райони с много слаб сигнал. Bluetooth връзките с други устройства също са били осъществени без проблеми (Bluetooth 4.0).

Споделянето на Android екрана към телевизора ви позволява да се наслаждавате на съдържанието от мобилното си устройство на голям екран. Това е много удобен начин да използвате смартфона си и да контролирате съдържанието на екрана. Единственото изискване е и двете устройства трябва да бъдат свързани към един рутер (в една мрежа) Revo Power има USB On-The-Go, която работи перфектно и е много удобна функция. Нещо повече, той пристига с OTG кабел. USB OTG (USB On The Go) е стандарт, който позволява на мобилни устройства да се свързват едно с друго.

OTG кабел

Традиционно мобилните устройства могат да се свързват само с Mac / PC чрез USB, но USB OTG дава възможност на устройствата да се свързват директно помежду си. И това не е всичко, което USB OTG може да направи. При активиране на устройството ви да действа като USB хост – то ще контролира другите устройства, които се свързват с него - можете да използвате допълнителен хардуер като сторидж, клавиатури или дори музикални инструменти, заедно с вашия смартфон.

Revo Power може да захранва и други устройства. Това означава да работи като външна батерия. Повече за тази функция, можете да намерите при информацията за батерията. По отношение на GPS / A-GPS услугата, смартфонът успява да открие навигационен спътник бързо и с голяма точност до 2 метра.

Производителност

Revo Power е базиран на MediaTek MT6753 чипсет, с 1.3GHz осем-ядрен процесор и с 450MHz три-ядрен Mali-T720 MP3 GPU (графичен процесор). Този чипсет (SoC) е идеален за мултитаскинг. Паметта е 3GB едноканална LPDDR3 с честота 800MHz. Вградената памет е 32GB, от които 26.49GB са на разположение на потребителя.

Revo Power има няколко вградени сензори като сензор за близост, за светлина, акселерометър и сензор за ориентация. Разполага и със сензор за пръстови отпечатъци, поставен на гърба на смартфона, под камерата. Приложението, което го управлява е стандартно. Записът на ID на пръстов отпечатък е лесен, а отключването на телефона чрез сензора е много бързо и удобно.

Камери

Основната камера на Revo Power е 13-мегапикселова OmniVision OV13850 PureCel сензор. При този модел потреблението на енергия е с 40% по-малко, в сравнение с предишното поколение на сензорът OmniVision. Оптичният размер е 1 / 3.06", 1.12 Вμm пиксела и работи при 30 fps за нула закъснение на затвора. Основната камера на Revo Power е с f/2.0 лещи и двойна LED светкавица. Заснетите изображения са софтуерни интерполирани до 16- мегапиксела. Селфи камерата е 5-мегапиксела OV5670 PureCel сензор с 1.12 Вμm пиксел, снимките са софтуерно интерполирани до 8-мегапикселови. Този сензор е енергийно ефективен, консумира с 35% по-малко енергия, отколкото предишното си поколение и има допълнителен режим на ултра ниска мощност. Приложението на камерата е стандартното за Android. То ви позволява да регулирате експонацията, стила на сцена, баланс на бялото, ISO и други стандартни настройки.

Аудио

Аудио маниаците ще харесат Revo Power. Той е оборудван с 6-то поколение AW8736 чип с no-crack-noise (NCN) технология. Това е клас K Аудио усилвател с ултра-ниски изкривявания и постоянен силен звук. Той има вграден K-Charge pump booster circuit, която поддържа мощността дори ако напрежението на батерията падне. Тестовете на звука на устройството са направени с помощта на RightMark Audio Analyzer софтуер и TASCAM US-2x2 аудио интерфейс. Общите резултати са много добри и смартфона превъзхожда в честотния обхват.

 

Честота

Frequency response

 

Ниво на шума

Noise level

 

Динамичен обхват

Dynamic range

 

THD + Шум (при -3 dB FS)

THD + Noise

 

Интермодулационно изкривяване

Intermodulation distortion

 

Стерео прослушване

Stereo crosstalk

Батерия

Батерията на RevoPower е 6000 mAh Li-Pol и е несваляема. С Revo Power може да говорите над 50 часа непрекъснато и 15 дни в режим на готовност. Смартфонът има зарядно за бързо зареждане и инверсен OTG кабел. С него можете да използвате Revo Power като външна батерия за зареждане на други устройства. С помощта на технологията MediaTek's PumpExpress Plus. 6000 mAh батерия се зарежда от 0% до 50% в продължение на около 2 часа и 30 минути.

Заключение

Ако търсите добър и модерен смартфон, Revo Power е правилният избор за вас. Ако се опитаме да направим заключението по-сложно, то ще изглежда по следния начин:

Ако искате:

- Да слушате музика с добро качество;

- Ако искате добър звук;

- Да свързвате лесно вашия смартфон с телевизор;

- Ако искате да се свържете различни устройства към вашия смартфон;

- Ако искате добро изпълнение;

- Ако искате продължително време автономия с едно зареждане;

Ако искате да имате ...

Вие определено ще харесате Revo Power.

Характеристики

Характеристики

Процесор MTK6753
Честота на процесора 1.3 GHz
Брой ядра на процесора Octa-Core
Размер на екрана 5.5"
Резолюция на екрана 1920 х 1080
Тип на екрана IPS, Capacitive, Multi-touch, Scratch resistant, 24 bit color depth, 401 ppi (pixels per inch), 1.778 Aspect ratio, Dragontrail 2 glass, 2.5D curved glass screen, LTPS (Low Temperature PolySilicon)
Оперативна памет 3GB
Тип на оперативна памет LPDDR3
Сторидж 32 GB
Брой SIM карти 2
Размер на SIM картата Micro SIM
Видео процесор ARM Mali-T720 MP3
Брой ядра на видео процесора Triple-Core
Предна камера 5.0MP
Характеристики на предната камера OmniVision OV5670 Sensor, CMOS BSI 2, f/2.2 Aperture, 3.5 mm Focal length, 2592 x 1944 pixels Image resolution, 1280 x 720 pixels Video resolution, 30 fps Video FPS, Interpolated resolution - 8 MP
Задна камера 13.0MP
Характеристики на задната камера OmniVision OV13850 Sensor, PureCel, f/2.0 Aperture, 3.5 mm Focal length, 4160 x 3120 pixels Image resolution, 1920 x 1080 pixels Video resolution, 30 fps Video FPS
Светкавица Dual LED
Операционна система Android 6.0
Bluetooth Да
Сензори Proximity, Light Sensor, Accelerometer, Hall, Fingerprint
GPS Да
Поддържани видео формати AVI, MP4, MKV, 3GPP, WMV, H.263, H.264, Xvid, DivX
Поддържани аудио формати MP3, WMA, WAV, AAC, FLAC, OGG, M4A, AMR, MIDI, eAAC+
Wi-Fi стандарти 802.11 b/g/n
3G мрежа W-CDMA 900 MHz, 2100 MHz
Мрежа GSM 850 MHz, 900 MHz, 1800 MHz, 1900 MHz
4G мрежа LTE 800 MHz, 900 MHz, 1800 MHz, 2100 MHz, 2600 MHz
Капацитет на батерията Li-Po 6000MAh
Зарядно устройство 5V, 2A
Портове Слот за MicroSD карта, Micro USB, 3.5mm аудио изход
Поддръжка на MicroSD карти Да
Език на интерфейса Много-езичен
Размер 77 mm x 153.4 mm x 9.7 mm
Тегло 213 g
Какво има в кутията USB кабел, OTG кабел, зарядно устройство, слушалки, протектор, ръководство за употреба и карфица за отваряне на слота за SIM картите
Гаранция 24 месеца

Мнения

Къде да купя

REVOPad магазин в Парадайс Мол София

Магазин 1 - Paradise Mall

Магазин на Revo: Paradise Mall, Ниво 1, над централен вход
1407 София, бул. "Черни връх" №100

Телефон: 02 44 37 000

Мобилен: 0885 144 287

E-mail: info@revo.bg paradise@revo.bg

Работно време: всеки ден от 10:00 до 22:00 часа


Магазин 2 - Sofia Ring Mall

Магазин на Revo: Sofia Ring Mall, партер
улица „Околовръстен път“, 1434, София

Телефон: 02 995 18 58

 

E-mail: info@revo.bg ring@revo.bg

Работно време: всеки ден от 10:00 до 22:00 часа


 

Онлайн поръчки, направени след 15:00 часа, ще бъдат обработени на следващия работен ден.

Онлайн поръчки, направени в Събота и Неделя, ще бъдат доставени във Вторник.

Доставки до по-малките населени места, се обслужват според графика на логистичната фирма.