Бързо зареждане на смартфон. Как работи технологията Pump Express Plus


04.02.2017 | прочетено: 10838 | категория:
етикети:

Вече имаме доста публикации на тема батерия на смартфон: Защо батерията ми пада бързо, Защо смартфона ми е бавен и забива, Как да зареждам смартфона и още много други. Смартфоните работят с електричество  и когато то е недостатъчно или липсва, вие държите в ръцете си едно съчетание от пластмаса, метал, стъкло, а  може би и диамант и злато… да красиво, но безмълвно. Много сме разсъждавали и по темата за това,  колко много сме зависими от смартфоните. Ние от REVO полагаме много усилия да предлагаме смартфони, които са близки до перфектните на изгодни цени. Един такъв смартфон е Revo Power. Вслушвайки се във вашите желания за голяма батерия, ние първо направихме Revo 555 с почти 4000 mAh батерия, а сега и Revo Power смартфон с гигантската батерия 6000 mAh! Страхотно, но удовлетворението нямаше да е пълно без технологията Pump Express Plus, която е разработена от MediaTek и с чиято помощ можем да заредим огромната батерия на Revo Power от 0 до 100% за около 2 часа.

Как работи технологията за бързо зареждане на смартфони Pump Express Plus?

Тук, за експертите по електроника и електротехника, ще кажем, че разсъжденията са опростени с цел да представим основните принципи и да ни разберат повече  хора. Основният принцип е относително прост: за да заредим батерията на смартфона, ние трябва да подадем определено количество мощност, която се измерва във Ватове, които са резултат от напрежението на зарядното устройство и тока в Ампери, който протича по веригата, т. е. W=U*I . Другите важни фактори, са съпротивлението на батерията и вътрешното съпротивление на зарядното. Тънкият момент тук е, че батерията променя вътрешното си съпротивление в зависимост от заряда. От тук идва и решението да се променя напрежението на зарядното устройство . Pump Express Plus  работи в 3 режима Regular, Turbo 1 и Turbo 2. Режимът Regular работи в последните 20% от процеса на зареждането. Етапът Turbo 1 е с мощност 11.7W при ток  1.67A, тогава напрежението е 7V. Turbo 1 е междинен етап на зареждане. Най-бързият режим е Turbo 2, при който към батерията се отдават 15W при 1.67A и 9 V напрежение. Този режим е активен в самото начало, когато заряда на батерията е най-нисък.
Revo Power 6000 mAh батерия Revo Power 6000 mAh батерия
На графиката може да видите как потича процеса на зареждане във времето. Важно е да отбележим, че токът, който протича във веригата във всички случаи е 1.67A, който е под стандартните за повечето зарядни устройства 2A. Внимание, използвайте оригиналните кабели на устройството. Не използвайте случайни кабели за връзка зарядно-смартфон. Има кабели с по-високо съпротивление (заради икономията на мед), което може да предизвика запалване на кабела, зарядното или смартфона. RevoPower можете да закупите на изгодна цена от www.revo.bg , Мол Парадайс София и София Реинг Мол.
Смартфон Revo Power с 6000 mAh Big Battery Smartfone



Смартфони

Таблети