Google Calendar улесни включването към конферентни разговори


20.06.2016 | прочетено: 520 | категория: Приложения за Android
етикети: google calendar

Google Calendar наскоро се сдоби с нова, доста полезна функция, която може да улесни включването към конферентни разговори. Благодарение на тази функция всеки потребител, инсталирал последния ъпдейт на приложението, може да се включва към конферентен разговор, без да въвежда ръчно парола за достъп: Google Calendar ще го направи вместо него.

Ето как става включването към конферентен разговор от Google Calendar: първо трябва да намерим номера, на който да се обадим в описанието на събитието, прикачено към конкретна дата в календара ни. След това пристъпваме към натискане на този номер, който е под формата на линк. Google Calendar ще ни отвори прозорец, в който просто трябва да изберем паролата за достъп – тя е предварително изписана, като освен нея има и опция да се присъединим към разговора без парола.

Сигурно се чудите: откъде Google Calendar разбира каква е паролата? Много просто: от бележките в календара. За да работи автоматичното извеждане на паролата разбира се първо тя трябва да бъде упомената някъде в бележките. Подозираме, че за да може Google Calendar да разпознае даден номер като парола за достъп, срещу него трябва да е изписано, че е парола. Казано с други думи, до номера трябва да е изписано на английски „passcode”, което означава „парола за достъп”.

Дали обаче същата функция работи и на други езици, все още не е ясно.




Смартфони

Таблети