Google улесни намирането на изгубен телефон


21.06.2016 | прочетено: 2421 | категория: Полезно за Android
етикети: как да намерим изгубения си телефон с Android, намиране на изгубен телефон, намиране на откраднат телефон

Доскоро много малко потребители на Android използваха функцията Find My Phone („Намери телефона ми”) в Google Play. Причината бе, че въпросната функция бе разположена на толкова скрито място в магазина за приложения, че по всяка вероятност за нея са знаели само програмистите.

От началото на този месец обаче намирането на изгубен телефон с Android вече е по-лесно. Google преместиха полезната опция в сайта myaccount.google.com. С този материал ще ви помогнем да се ориентирате в новия сайт и при нужда, да се възползвате от опцията за намиране на телефон.

  1. Влезте в сайта myaccount.google.com.
  2. Ще видите раздел с име "Намиране на телефона ви". Натиснете върху линка „Начало”.
  3. Изберете бутон "Влезте в профила си, за да започнете". Въведете данните си за вход в Google профила си, който сте добавили и в търсения от вас телефон.
  4. Изберете устройството с Android, което искате да намерите и определете настройките за намиране - набиране на изгубения телефон, заключването му, определяне на местоположението му или, ако нищо друго не проработи, за пълно изтриване на данните, записани в него.

Разбира се, за да проработи опцията "Намиране на телефона ви", първо трябва да сте били активирали опцията за издирване с помощта на местоположението на вече изгубения си или откраднат телефон. Ако четете това и ви е страх, че можете да загубите мобилното си устройство, активирайте тази опция сега, за да може да се възползвате от описания по-горе начин при нужда в бъдеще.

1. Отворете приложението Google Settings (Настройки за Google)

2. Изберете опцията "Security" (Сигурност)

3. Активирайте "Remotely locate this device" (Отдалечено откриване на това устройство) и "Allow remote lock and erace"(Разрешаване на отдалечено заключване и изтриване на данни)

За да бъде установено текущото местоположение на изгубения или откраднат телефон, трябва също така да му бъде активиран GPS модула.




Смартфони

Таблети