Как да коригираме местоположението си в Google Maps


13.06.2016 | прочетено: 779 | категория: Полезно за Android
етикети: подобряване на точността на местоположението, коригиране на местоположението, gps позиция, google maps

Както всички знаем, начинът, по който GPS изчислява местоположението ни не е напълно прецизен. Това обяснява защо в някои услуги адресът ни не фигурира правилно: излиза, например, че живеем в съседния град или дори на някое по-отдалечено място.

Ако сте имали същия проблем или често се сблъсквате с подобно нещо, то в този материал ще научите как да подобрите точността на местоположението си.

  1. Свържете мобилното си устройство към Wi-Fi мрежа (ако такава има, разбира се). Изчисляването на местоположението е много по-точно, когато сме свързани с Wi-Fi мрежа.

  2. Можете да проверите и какви са настройките за местоположението ви в приложението Google Maps. За тази цел влезте в приложението, докоснете менюто с икона на три хоризонтални линии, изберете менюто Настройки и от там докоснете върху подменюто с име Съвети за точността на местоположението.

  3. Ако в Google Maps точката, която обозначава местоположението ви, е оградена със син кръг, това означава, че точното ви местоположение не може да бъде определено. Колкото по-голям е кръгът, толкова повече данни липсват и обратно: колкото по-малък е, толкова по-точно е определеното местоположение. Ако пък самата точка е сива, то информация за сегашното ви местоположение изобщо няма и това, което виждате на картата, е последното място, на което сте били и което е можело да бъде изчислено.

  4. Понякога местоположението ви не може да бъде изчислено, защото се намирате на закрито. Излезте навън, под открито небе, и пробвайте пак: този път GPS сензорът ви не би трябвало да има проблем да идентифицира местоположението ви.



Смартфони

Таблети