Как да определите GPS координатите си


10.05.2016 | прочетено: 18269 | категория: Приложения за Android
етикети: gps позиция, определяне на GPS координати, практични приложения за андроид, полезни приложения за андроид

Всеки модерен смартфон има вграден GPS. Знаете ли обаче как да определяте своите координати? Повечето потребители дори нямат нужда да го правят, но все пак има други, за които това може да бъде от значение. Онези от вас, които често имат нужда да определят GPS координатите си, вероятно ще намерят следващите пет приложения за полезни.

  1. GPS Status & Toolbox

GPS Status & Toolbox извежда всички GPS данни, които могат да ви потрябват: позиция и сила на сигнала на сателитите, скорост, ускорение, надморска височина и др. Налице са и полезни инструменти като компас, нивелир и опция за маркиране на местоположение за лесно връщане до него.

  1. My GPS Coordinates

My GPS Coordinates позволява бързо споделяне на GPS координатите ни чрез имейл, SMS или социални мрежи като Twitter, Facebook и WhatsApp. Човекът, на когото изпратите данните, ще ги види визуализирани на карта в Google Maps – страхотен начин да информирате близките си къде точно се намирате, докато сте на пътешествие например.

  1. GPS Coordinates Finder

С GPS Coordinates Finder лесно ще определите както местоположението си, така и координатите на всяка друга избрана от вас точка върху картата. Избирането на точка става съвсем лесно – с придвижване на червената карфица върху участък от картата или просто с натисване с пръст върху същия участък. Приложението има и Pro версия, която използва по-малко мрежа, може да се използва офлайн и няма реклами.

  1. Simple GPS Coordinate Display

Както името му само подсказва, Simple GPS Coordinate Display е просто приложение за определяне на GPS координати и за евентуалното им споделяне на други хора. Услугата може да се ползва също и за тестване на GPS функцията на мобилното ни устройство.

  1. GPS Location

GPS Location e приложение идеално за онези, които искат единствено да определят GPS координатите си и нищо повече. Приложението е леко и работи по изключително прост начин: само трябва да го отворим и точното ни местоположение ще се покаже на картата.




Смартфони

Таблети