Как да подобрим качеството на звука в Android


16.06.2016 | прочетено: 3389 | категория: Полезно за Android
етикети: оптимизиране на звука, слушане на музика през телефона, по-добър звук на телефона, подобряване на качеството на звука

Не винаги имаме възможност да свържем качествени слушалки или тонколони към мобилното си устройство. Понякога най-удобно е да слушаме музика директно през него. Точно в такива случаи повечето от нас съжаляват, че съвременните телефони все още не могат да предложат достатъчно добър звук.

Причините за не доброто озвучаване могат да бъдат най-различни. За щастие, ако разполагате с Android смартфон или таблет, има какво да направите, за да оптимизирате максимално звука, идващ от него. По-долу можете да разгледате няколко идеи:

  1. Проверете настройките си

Повечето телефони с Android имат подменю в менюто Settings (Настройки), посветено именно на звуковите настройки. Добре разгледайте различните опции в това подменю и ги настройте така, че звукът идващ от мобилния ви телефон да бъде възможно най-добър.

  1. Оборудвайте се с качествено приложение за слушане на музика

Понякога ниското качество на звука зависи от приложението за слушане на музика. Не трябва да се придържате само към това, с което сте купили телефона си. Две приложения, които си струва да тествате, са Poweramp и Equalizer+.

  1. Инсталирайте си еквалайзер

Повечето телефони с Android не разполагат с еквалайзер, а ако разполагат, той е вграден в основното приложение за музика, за което казахме, че не винаги е най-доброто. Ето защо най-добре влезте в Google Play и си изтеглете самостоятелен еквалайзер. Препоръчваме ви Music Volume EQ и Bass Booster.

  1. Открийте откъде идва звукът от телефона ви

Звучи смешно, но много потребители дори не са сигурни откъде точно излиза звукът в мобилното им устройство. След като установите това, ще можете да позиционирате телефона си по начин, при който звукът да не се заглушава.

  1. Проверете дали калъфът ви не заглушава говорителя

Ако калъфът на телефона ви е проектиран интелигентно, той ще позволи на звука да излиза навън безпрепятствено. Не разчитайте на това обаче. Направете тест като пуснете мелодия на телефона и първо я слушате с калъфа, а после – без. Ако без калъфа звукът е по-добър, то значи просто трябва да го сваляте, докато слушате музика.

  1. Използвайте слушалки

Вече казахме, че има случаи, когато използването на слушалки не е практично, но все пак, ако можете, правете го – по този начин ще се насладите повече на музиката, която обичате.




Смартфони

Таблети