Как да променим икона в Андроид, която не харесваме


11.05.2016 | прочетено: 4118 | категория: Приложения за Android
етикети: смяна на иконите на андроид, как да сменя икона на Android, полезни приложения, как да променим иконите в андроид

Случвало ли ви се е много да харесвате някое приложение и да го използвате всеки ден, но така и да не сте свикнали с твърде непривлекателната му икона? Ако отговорът ви е „да”, то този материал е точно за вас. Продължете нататък, за да разберете как да промените облика на икона на приложение, която не ви харесва.

За да направите това, трябва да инсталирате в мобилното си устройство приложение на име Awesome Icons. Простата услуга ви позволява да създадете нова икона на избрано от вас приложение, която след това можете да позиционирате където поискате на заглавния екран на телефона или таблета ви или дори в някоя от папките, които сте създали в тях.

Awesome Icons е лесно за използване приложение. Щом го отворите, ще видите списък с приложенията, инсталирани в мобилното ви устройство, като под всяко от тях ще има редица, съдържаща други икони, малко по-различни от оригиналната му. Натиснете върху иконата, която ви харесва най-много, и ще бъдете отведени до друг екран, където ще можете дори да промените надписа, съпътстващ иконата. По този начин не само вида на иконата на приложението, но дори и името му може да бъде променено. Накрая не забравяйте да натиснете ОК, за да съхраните промените.

Ако пък не харесвате дори алтернативните икони, просто натиснете върху бутона със знак „+” и ще можете да поставите друго изображение, включително снимка от собствената ви галерия. Приложението може да се комбинира и с пакети от икони, които всеки потребител на Android може да тегли от Google Play. Това обаче не е всичко: по-творчески настроените сред вас могат дори да нарисуват иконата такава, каквато искат да бъде, и след това да я снимат с камерата на мобилното си устройство и да я използват като алтернативна икона. Можете и напълно да премахнете имената на приложенията, така че заглавният ви екран да добие възможно най-минималистичен вид.

Awesome Icons е наистина полезна услуга, с която смартфонът или таблетът ви ще добият точно този външен вид, който винаги сте търсили. А най-добрата новина е, че приложението е напълно безплатно за теглене от Google Play.




Смартфони

Таблети