Как да пътуваме безопасно в новогодишната нощ


31.12.2016 | прочетено: 525 | категория:
етикети: празнично пътуване, как да избегнем задръстванията, Новогодишна нощ

Новододишната нощ заедно с новогодишните празници са повод за много от нас да предприемат пътуване до родните места до близки, приятели роднини, в чужбина и до различни курорти. За пореден път в края на 2016 година станахме свидетели на неприятн масови пътни инциденти. Медиите съответно в търсене на сензации не правят нищо повече от това да напрягат и без това напрегнатата обстановка по пътищата в търсене на това кой е виновен и кой е трябвало да предупреди за техката пътна обстановка.

Докато се търси виновният за това, ние ще ви дадем един съвет за това как да избегнете местата с повишен трафик и съответно да си спестите нерви и неприятности. Нашият съвет е много прост. Преди да тръгнете на път а и по време на път отворете и поглеждайте приложението Google Maps с включена функция трафик .

Google traffic traffic

След активиране на функцията ще забележите върху пътищата на картата линии, чиито цвят варира от зелено до тъмно червено. Зеленото означава липса на трафик (нормално движение) жълто - оранжево означава засилен трафик, а червеното означава задръстване. Ако докоснете района с червена линия, ще видите колко е задръстването, а доста често се появява и информация за причината за задръстването - катастрофа или влошена пътна обстановка.

Пример: Към 2:57 ч. през нощта на 30 ти Декември 2016 г. ситуацията в района на Бургаска област изглежда така:

screenshot_20161231-025737

Червената линия след Айтос означава задръстване в резултат или на влошена пътна обстановка или заради катастрофа, а жълтия цвят на магистралата, че концентрацията на автомобили е по-голяма от нормалната. Имайки предвид тази информация можем да си спестим доста неприятности. Можем да помислим за оходен маршрут или да изчакаме докато обстановката се нормализира.

Вероятно ще ви е любопитно да разберете как работи тази функция на Google Maps (ще се убедите, че тя е много точна)?

Функцията Traffic работи много просто:  днес всеки от нас има смартфон REVO, iPhone или друга марка. Повечето смартфони вече имат мобилен интернет и използват приложението Google Maps. Независимо от това дали сте включили споделане на местоположението или не, според условията за ползване на приложеният Google събира "анонимно" информация за местонахождението на устройствата (заедно с техните притежатели) Тази информация се обработва и нанася на картата според скоростта и броя на автомобилите. Така се получава картинката на трафика.

Опитайте тази функция и ще се убедите колко нерви и пътни проблеми ще ви спести.

Желаем ви весела новогодишна нощ и безаварийно движение по празниците с REVO и Google Traffic.




Смартфони

Таблети