Как се играе Pokémon GO


18.07.2016 | прочетено: 8555 | категория: Приложения за Android
етикети: покемон игра, покемон гоу, инсталиране на pokemon go, от къде да сваля Pokémon GO, как се играе Pokémon GO, Pokemon Go

От къде да сваля играта Pokémon GO

Ако сред приятелите си в социалните мрежи имате чужденци, то няма начин в последно време повечето от тях да не са започнали да споделят информация за Pockemon Go. Действително, представената малко по-рано този месец мобилна игра предизвика истински фурор в Западния свят. По всяка вероятност заглавието ще се радва на същия успех и у нас. Играта Pokémon GO можете да изтеглите от Google Play.

Как се играе Pokémon GO

Pokémon GO e безплатна игра разработена от студиото Niantic, която се основава на две популярни съвременни технологии – геолокационна технология и допълнена реалност. Играта позволява на потребителите на мобилни устройства да се бият един срещу друг с виртуалните си герои, които, погледнати през екрана, обитават същия свят, който и ние.

Играта се свързва с GPS сензора на телефона, с помощта на който определя местоположението ни и ни позволява да проектираме своя виртуален герой в реалния свят макар и само гледан през камерата на устройството ни. Създателите на играта вече планират специално носимо устройство използващо Bluetooth, което ще уведомява потребителите, когато героят на друг играч се приближи достатъчно до тях. Въпросното устройство ще се нарича Pokémon Go Plus.

Целта на Niantic е да извадят геймъра от стаята му и да го мотивират да излезе във външния свят без да трябва да прекратява играта си. Фактът, че играта се проектира в реалния свят означава че за да се движим из нея и да откриваме нови неща, трябва да изминаваме определено разстояние и в реалността. С това Pokémon Go доказва, че игрите могат и да не бъдат типичното „занимание за мързеливци“, какъвто е стереотипът.



В Pokémon Go играчите трябва да обикалят мястото където живеят в търсене на диви покемони, които могат да хванат. Колкото повече места посещаваме, толкова по-голям е шансът да открием повече покемони и така да се издигнем в йерархията на играта. Не се притеснявайте ако слънцето е твърде силно и не виждате какво се случва по екрана. С помощта на вибрация телефонът ви сам ще ви уведоми, че наблизо има покемон. Видите ли го на екрана, натиснете върху тъчскрийна на устройството си, за да го замерите с така наречената Poké Ball – Поке-топка. Уцелите ли го, той е ваш, но внимавайте, защото може лесно да ви избяга.

pokemon go

Поке-топките не са неизчерпаеми, но добрата новина е, че можем да си ги набавим с посещение на определени места. Те се наричат PokéStops – Поке-спирки – и представляват интересни места от типа на арт инсталации на открито, паметници, исторически места – изобщо всичко, което по някакъв начин минава за забележителност. На тези спирки потребителите могат да си набавят нови топки, както и други принадлежности, които ще им помагат в играта.

pokemon go

Всеки играч присъства в играта със своя аватар наречен Trainer – Треньор. Преди да започнете да играете, отделете известно време, за да настроите външния вид на този треньор – все пак той ще ви представлява пред голямото геймърско общество, което играе Pokémon Go.

pokemon go

Колкото повече играете, толкова повече нива минавате, с което вашият треньор става все по-силен и по-силен и съответно има възможността да улавя по-силни покемони. По същата логика, напредналият треньор може да си набавя по-мощни топки, с помощта на които ще уцелва покемоните много по-лесно от преди това.

Нещо повече, ако хванем много покемони от един и същи вид, ще получим възможността да развием някой от тях във друг вид. Това е особено полезно за потребители, в чиито райони се срещат много покемони от един вид, но почти никакви от друг. Понякога, също така, по Поке-спирките ще намираме яйца, от които по-късно ще се излюпват нови покемони, някои от които невиждани допреди това.

Най-интересно става обаче, когато дойде моментът да изберете екип, към който да се присъедините. След като изберете един от трите възможни тимове, ще можете да назначавате своите покемони „на работа“ в някой от така наречените „гимнастически салони“. Някои от тях са отворени за всички, докато в други вече е назначен покемон на някой ваш съотборник. Така играта развива и уменията ни за работа в екип – за да успеем да осигурим добра защита на салона, трябва да се сработим със съотборника си.

Ако някой е завладял гимнастическия ви салон, можете да нападнете покемоните му с вашите собствени. Всеки покемон има право на две атаки, като може и да отблъсква противниковите удари (това става с приплъзване на пръст по екрана). Ако спечелите, салонът ще започне да губи от своя престиж. Щом този престиж стигне до нулата, противниковият отбор съвсем ще загуби контрола си върху него и вие вече можете да го населите със свои собствени покемони. Оттук насетне трябва да работите върху връщането на престижа му и върху отблъскване на вражески атаки. Колкото по-добре се справяте, толкова повече ще нараства реномето на салона и толкова повече привилегии ще получавате.

Играта обаче не е само битки. Можете просто да се разхождате напред-назад, да ловите покемони или да изследвате света на играта. Освен, че е забавно, това начинание ще ви носи допълнителни отличия, които после ще се виждат в профила ви.




Смартфони

Таблети