Какво е WhatsApp и как да го инсталираме в Android телефона си


02.08.2016 | прочетено: 26007 | категория: Приложения за Android
етикети: как са инсталирам whatsapp в андроид, whatsapp за андроид, как да инсталирам whatsapp, whatsapp

По всяка вероятност повечето от вас използват Viber. Услугата е наистина полезна алтернатива на SMS-ите, която всеки месец ни пести не малко средства. Проблемът с Viber обаче е, че е наистина популярен само в няколко държави по света. Сигурно сте се опитвали да накарате свой приятел от, да речем, Еквадор, да си инсталира Viber на телефона и по всяка вероятност той ви е отговорил нещо от рода на: „Какво е това? За първи път го чувам.“

Ето защо, в допълнение към Viber можете да използвате още една услуга за безплатни съобщения, особено ако искате да си комуникирате с чуждестранни приятели без да давате много пари. А най-добрата услуга за това безспорно е WhatsApp – световен феномен, създаден от двама американци, прекарали 20 години от професионалния си живот в Yahoo! Inc. преди да основат едноименната мобилна компания.

WhatsApp позволява писане на текстови съобщения и водене на разговори без каквото и да е начисляване върху месечната ви сметка. Цялата комуникация се извършва през мобилните ви данни (за които така или иначе ще платите) или през Wi-Fi. Освен текст, услугата позволява и изпращане на снимки, видеоклипове, документи и гласови съобщения. Поддържа функция за групови разговори и има и уеб версия, позволяваща изпращане на съобщения и през компютъра.

Ако вече сте се убедили, че WhatsApp е услугата, която ви трябва, последвайте изложените по-долу стъпки, за да може да я инсталирате в телефона си с Android:

  1. Отворете Google Play от мобилния си телефон и в полето за търсене изпишете WhatsApp. Щом магазинът намери приложението, отворете страницата му и оттам го изтеглете, натискайки бутона Download.
  2. Отворете WhatsApp на телефона си и потвърдете, че сте съгласни с условията за ползване (Terms of Service).
  3. Сега идва ред да потвърдите телефонния си номер. Услугата ще ви изпрати SMS с код за активация, който след това трябва да въведете в приложението.
  4. След това въведете име, под което искате да се показват съобщенията, които ще изпращате на потребителите на телефони с други операционни системи или на непознати участници в групови разговори. Това име може да бъде променено по всяко време в менюто Settings (Настройки).
  5. Готово – WhatsApp вече трябва да е в телефона ви. Можете да започнете своите разговори сега.



Смартфони

Таблети