Офлайн навигация на български език с Revo You


26.04.2016 | прочетено: 11946 | категория: Приложения за Android
етикети: офлайн навигация за андроид на български, безплатна офлайн навигация, офлайн навигация на български, навигация за андроид без интернет, навигация без интернет, Revo You, офлайн карти за Android

Както вече писахме смартфонът Revo You поддържа навигация без интернет. В предишната статия ви описахме как да си инсталирате карти, които да използвате когато сте офлайн. В Google Play можете да намерите много приложения за навигация, но само част от тях предлагат работа и без интернет. В този материал ще ви представим едно от тях - HERE Maps.

Освен, че предлага опцията навигация в офлайн режим приложението също така ви предоставя възможност да си инсталирате и подробни гласови указания на български език. HERE Maps можете да използвате като навигация в близо 160 държави, а ако разполагате с интернет приложението включва информация за трафика в реално време, разписание на градския транспорт в повече от 1200 града в цял свят, а за определени държави можете да видите и маршрутите на обществения транспорт, дори когато сте офлайн. HERE Maps е определено като „Най-добро автомобилно приложение“ за 2015 година от Auto Bild. Успехът на приложението за Андроид е безспорен, само три седмици след неговото представяне в Google Play през декември 2014 година, HERE Maps е инсталиран над 2.5 милиона пъти. Към днешна дата има над 10 милиона инсталирания, а феновете му се увеличават ежедневно.

Инсталиране на HERE Maps и сваляне на карти за офлайн навигация


1. Инсталирайте приложението HERE Maps на вашия смартфон Revo You

2. Веднага след като приключи инсталацията, отворете в HERE Maps основното меню (в горния ляв ъгъл) и изберете "Изтегли карти".

Screenshot_here-2

Картите са групирани на база континент. Можете да ги изтеглите всичките, или само за конкретна държава. Имайте предвид, че картите заемат не малка част от вградената памет на вашия смартфон и е препоръчително да си инсталирате само тези, които ще са ви необходими да ги използвате в офлайн режим. Картите на всички европейски държави са с размер над 10GB.

Screenshot_here-6
Screenshot_here-5

Как да работите с навигацията HERE Maps, когато нямате интернет


1. Включете GPS от Настройки > Местоположение, изберете режим Висока точност.

Scr2-nav
Scr1-nav

2. Стартирайте приложението HERE Maps.

3. Задайте начална и крайна точка на вашето пътуване. За ваше улеснение приложението предлага лесно локализиране на текущото ви местоположение, посредством докосване на зеленото кръгче в долния ляв ъгъл. Използвайте търсачката, за да зададете крайната точка. HERE Maps автоматично изчислява разстоянието между тях и времето, което е необходимо, за да се достигне съответната дестинация, посредством ходене пеша или с превозно средство. Можете да изберете и различен маршрут на движение. След като направите своя избор, натиснете бутон "Старт"

Screenshot_here-7

Инсталиране на гласови указания за навигация на български език

От основното меню изберете "Настройки".

Screenshot_here-3

От меню "Настройки", изберете "Гласови опции"

Screenshot_here-8

По подразбиране гласовите указания са на английски език, можете да си инсталирате български език, като изберете бутон "Избор на гласове"

Screenshot_here-9

Потърсете в списъка "Български" и го инсталирайте.

Screenshot_here-10


Смартфони

Таблети