Как да станете по-добри в Pokémon Go


27.07.2016 | прочетено: 3500 | категория: Приложения за Android
етикети: pokemon go трикове, трикове за pokemon go, трикове за покемон гоу, как се играе Pokémon GO

Няма начин да не сте любопитни да разберете защо целият свят е полудял по Pokémon Go. А може би вече сте пробвали играта и сте сред милионите й почитатели? Какъвто и да е вашият случай, ще ви бъде особено полезно да се запознаете с няколко полезни съвета и трика, с помощта на които ще се превърнете в истински Господар на покемоните. Ето кои са те:

Как бързо да намирате  близки покемони

За да видите дали наблизо има покемони, натиснете белия правоъгълник в долната дясна част на екрана. Ще се отвори прозорец, в който ще видите покемоните. Ако още не са намерени, ще изглеждат като силуети. Тръгнете към избрания от вас покемон и ако видите, че върху белия правоъгълник просветва зелен правоъгълник, то значи сте на прав път. Под изображенията на покемоните също така има стъпки. Ако е само една, покемонът е наблизо. Ако са три, ще трябва да повървите повече, за да го достигнете.

Зареждайте провизии в движение

Покемоните не могат да се хващат, докато пътуваме с някакъв вид транспорт. При Поке-спирките обаче нещата стоят другояче. От тях можете да зареждате Поке-топки и други провизии, дори когато се возите в автомобил или в градския транспорт. Просто подгответе телефона си и когато наближите мястото, завъртете с пръст кръглия символ на Поке-спирката.

Поке-спирки Pokestops

Увеличаване на XP

За да ви върви в играта, нивото ви на ХР трябва да е високо. Т.нар. „Късметлийски яйца“ (Lucky Eggs) ще повишат ХР нивото ви за половин час. Особено полезно е да ползвате яйцата в комбинация с Incense – функция, която кара покемоните да се появяват повече в продължение на 30 минути.

Автоматично събиране на провизии от спирките

Няма нужда да натискате всички балончета по спирките, за да придобиете нещата, които ви дават. Просто натиснете иконата със знак X и ще ги приберете автоматично.

Как да хванете всички покемони

Дори вече да имате покемон от определен вид, не изпускайте момента и хванете още един такъв. Не позволявайте на нито един да се измъкне. Така или иначе за всеки покемон ще получите „еволюционно лакомство“. Нещо повече, при нужда от „лакомства“, винаги можете да го продадете на Професор Уилоу.

Харчете лакомствата си само за един често срещан покемон

С помощта на лакомствата караме покемоните ни да еволюират. Най-добре е обаче когато ги използваме, за да развиваме способностите само на един наш покемон и то от вид, често срещан в района, който обитаваме.

Лакомства Pokemon Go

Как да спестите батерия, за да играете по-дълго Pokémon Go

Pokémon Go е истински убиец за батерията ви, затова от менюто с настройки активирайте функцията за пестене на енергията. Ще помогнат също изключването на вибрацията и намаляването на яркостта на дисплея.

Използвайте чуждите примамки

Примамките, които поставят определени играчи облагодетелстват и останалите, така че ако видите такава на картата, не се колебайте да я посетите. Внимавайте обаче къде ще ви отведе в реалния свят – има сведения, че някои престъпници играят Pokémon Go и нарочно поставят примамки в затънтени места, където после ограбват дошлите играчи.

Направете Пикачу първия си покемон

Когато започнете да играете за първи път, професорът ще ви подкани да хванете първия си покемон – Булбазавър, Чармандър или Скуъртъл. Ако искате обаче Пикачу, не хващайте нито един, а започнете да вървите. След малко отново ще се появят трите покемона, но направете същото, докато не се появи Пикачу. След това го хванете и започнете играта с него.

как да хванете пикачу първи

Как да разпознавате покемоните

Не хабете Поке-топки за покемони, които са твърде силни. Научете се да ги разпознавате. Колкото по-малък е цветният кръг около покемона, толкова по-лесен е за хващане. Цветът на кръга също е от значение. Зеленият означава „лесен за хващане“, жълтият – „по-труден“, а червеният – „най-труден“.

Опознайте света и останалите покемони

Макар и да е важно да хващаме много покемони от един и същи вид, полезно е също да излизаме от време на време от зоната, в която често играем, защото отвъд нея се крият други непознати същества.

Търсете шумолящите листа

Зад шумолящите листа често се крият покемони. И макар да не е 100 процента сигурно, нищо не ви пречи да отидете до тях и да проверите.

Как да добиете ХР при улавяне на покемон

Преди да хвърлите Поке-топката по даден покемон, задръжте я с пръст и след това направете няколко кръгови движения. Пуснете топката едва след като видите искри около нея. В определени случаи този трик води до 50 бонус ХР точки при улавяне на покемон.

Получаване на XP при улавяне на покемон

Деактивирайте допълнената реалност

Ако искате да улавяте покемони по-лесно и да пестите батерия, деактивирайте допълнената реалност с натискане на символа AR в горната дясна част на екрана.

Деактивиране на допълнителна реалност

Харчете монетите си разумно

Не хабете монетите си за Поке-топки, които така или иначе можете да заредите на всяка спирка. По-добре с тях купувайте Аромат (Incense) и модули за примамка (Lure Modules), с помощта на които ще се сдобиете с повече XP, Звезден прах (Stardust) и Candy (Лакомства).

Как да накарате яйцата да се излюпват по-бързо

За да се излюпят по-бързо намерените от вас яйца, трябва да пътувате повече. Ще ви бъде по-лесно ако се качите на колело и изминете няколко километра. Имайте предвид обаче, че не можете да излъжете системата с автомобил, защото след определена скорост вече не се отчита прогрес.

Pokemon Go яйца




Смартфони

Таблети