Вече можем да превеждаме текст в приложенията ни


14.06.2016 | прочетено: 1185 | категория: Приложения за Android
етикети: google translate, приложения за android

Google Translate безспорно е полезна услуга, особено когато става въпрос за превод по-скоро на отделни думи, отколкото на слят текст. Понякога обаче или не можем или просто е твърде досадно да трябва да излезем от едно приложение, в което сме видели непозната дума, за да влезем в Google Translate, да я изпишем и да си я преведем.

Е, това вече изобщо не се налага: ъпдейт в Google Translate сега позволява превод на думи в каквито и да е приложения без нужда от излизане от тях. Достатъчно е просто да маркираме желаната дума или текст и да я копираме (с бутона за копиране в съответното приложение, например Whatsapp има такъв) – в горния десен ъгъл на приложението ще се появи бутон с логото на Google Translate. Остава само да го натиснем и ще видим превод на маркираната дума. В полето, което ще излезе на екрана ни, има дори опция да чуем как звучат думата или текста в превод на желания от нас език.

Новата функция е особено полезна при водене на групови разговори, в Whatsapp например, но и в много други приложения: тя може да ни позволи да общуваме с група от хора, част от които не говорят нашия език. Това обаче не е всичко: можем не просто да разбираме за какво са писали, но и да им отговорим на същия език, дори да не го знаем. От същото поле с превода просто трябва да натиснем бутона New translation (Нов превод), да напишем желания текст на собствения си език и накрая да го изпратим в груповия разговор с помощта на бутона Send.

Най-хубавото е, че новият бутон работи и офлайн, така че дори да нямаме връзка с интернет, можем да си преведем дума от дадено приложение.




Смартфони

Таблети