Имам Андроид. Какви приложения да инсталирам?


11.12.2014 | прочетено: 51230 | категория: Приложения за Android
етикети: Viber, мобилен фейсбук за андроид, скайп за андроид, google maps, музикален плеър андроид, приложения за смартфон, приложения за android

Ако наскоро сте си закупили нова смарт джаджа с Андроид и се чудите кои приложения ще ви трябват, то вие сте попаднали на правилното място. Андроид е толкова пълноценна и почти необятна операционна система, че можете да я превърнете буквално в джобен супер-компютър, стига да желаете. Андроид ви позволява на мобилната си компактна джаджа да гледате и да сваляте филми, да браузвате в интернет така както браузвате на компютъра си вкъщи, да общувате с часове с приятели в социалните мрежи като Facebook, Skype или Twitter, да го ползвате за навигация когато пътувате, да общувате чрез безплатни чатове с приятелите си, както и много, много други възможности!

При закупуването, вашият Андроид ще е снабден с няколко приложения, които са фабрично инсталирани. Някои от тях са браузър, e-mail клиент, фенерче, Google Maps, файлов мениджър, галерия, FM радио, Google Play и някои други. Като цяло дори и с тези приложения, вашият телефон или таблет ви дава множество възможности. Но ако желаете да го превърнете във ваш пълноценен и незаменим помощник, ние ще ви предложим някои приложения, които са от първа нужда и почти задължителни, за всеки Андроид ползвател. Първото, което обаче ще трябва да направите е да си направите G-Mail акаунт, за да можете да свалите нужните приложения от Play Store (или т. нар. Google Play) , който както споменахме по-горе, ще намерите предварително инсталиран в менюто на телефона или таблета си. След като сте си направили акаунт, приложението Play Store вече ще е активно, и ще можете да теглите приложенията от него. Ето и какво ви предлагаме да инсталирате на джаджата си:

MX Player – за видео и филми

MX Player е видео плеър, който е доказан през годините като най-добрия Андроид видео плеър. Приложението е напълно безплатно и чете всякакви видео формати. Предимство е, че чрез него можете да гледате филми + БГ субтитри, както и Divx формати. Плеърът също предоставя множество функции и настройки, които ще ви предоставят едно приятно мини-кино изживяване.

Rocket Player – за слушане на музика

Rocket Player е качествен и мощен музикален плеър. Ако сте заклет меломан и стоковият MP3 плеър на Андроида не задоволява потребностите ви, то Rocket Player ще го направи. Той предоставя много богат набор от аудио настройки, сред които качествен 5-лентов еквалайзер със предусилвателно увеличаване, а в платената си версия ще ви даде дори еквалайзер с 10 ленти. Изглед на песните ви по папки, по жанр или изпълнител, създаване на плейлисти както и смяна на облика ще са само част от изненадите, които крие Rocket Player.

Adobe Flash Player – за да гледате видео клипове онлайн

Повечето браузъри за Андроид изискват Adobe Flash Player, за да ни позволят да гледаме флаш клипове от интернет. Всички знаем за YouTube и Vbox7 – това са също сайтове, които в повечето случаи ще изискат Adobe Flash Player да бъде инсталиран. Adobe Flash Player се изисква и най-вече, когато искаме да гледаме видео клипове през настолната версия на даден сайт за видео споделяне. За съжаление обаче така нужното приложение е отдавна свалено от Гугъл магазина. За да се сдобием с него трябва да го потърсим в Google и да го свалим като .apk файл на паметта на устройството си, от където след това да го инсталираме.

ES File Explorer – за да имате пълен контрол над паметта в телефона си

Случвало ли ви се е да свалите даден файл и да не знаете къде и как да го намерите в паметта на устройството си? Вероятно същото ви се е случвало и когато приятел ви изпрати снимка или нещо друго, а след това не знаете къде да го намерите. Тук на помощ идва ES File Explorer! Приложението представлява мощен файлов мениджър, с помощта на който ще можете лесно и бързо да намирате и управлявате файловете си. Ще можете да браузвате из цялата памет на телефона си, а интерфейса на приложението е лесен и интуитивен. Всичко е формирано под формата на папки – така както трябва да бъде.

Internet Browser – за сърфиране в интернет

Ако стоковият браузър на Андроида не ви дава пълноценното сърфиране в интернет от което имате нужда, имате възможност да изберете сред десетките безплатни браузъри в Google Play. Най-популярните сред тях са Google Chrome, Mozilla Firefox, Dolphin Browser, Opera, Maxthon, както и CM Browser. И понеже всички от изброените са напълно безплатни, можете да тествате всеки от тях и да разберете кой е най-добрият за вас.

Viber – за безплатно общуване с приятели

Viber е чат клиент, който обаче вече се е превърнал в нещо много повече. Той е най-масово използваното приложение за безплатни чат текстови съобщения, както и за безплатни разговори. С него ще можете спокойно да прекарате нощите си чатейки със своята половинка, без това да ви бъде отчетено като SMS съобщения в сметката ви. Приложението ползва само и единствено 3G мобилната мрежа за да изпраща и приема данни. По същия начин ще можете и да провеждате безплатни дълги разговори с приятелите си и да говорите без да ви бъде начислена и стотинка в сметката... естествено, докато не ви падне батерията или не ви свършат включените мегабайти в тарифния план. Така, че все пак не прекалявайте много. Viber също ще ви позволи и да прехвърляте картинки, снимки и видео файлове през 3G мрежата с ваши приятели и познати. Едно от последните нововъведения при Viber е опцията „Viber out”, която ви позволява да въведете свой Viber кредит, с който да провеждате по-евтини разговори през мобилната мрежа дори и с хора, чиито номера нямате записани в списъка си с контакти.

Whatsapp – за безплатен чат и изпращане на файлове

Whatsapp e приложение, което наполовина наподобява Viber, но е предназначено главно за чатене. При него отсъства функцията за безплатни разговори, но пък за сметка на това има много Андроид потребители, които нямат Viber и имат само Whatsapp. Затова инсталирайки приложението, вие ще имате възможността да общувате безплатно и с тях. Все пак, Whatsapp ви предоставя възможността лесно да изпращате до приятелите си снимки, видео и друга информация, само с няколко тапвания по екрана.

Skype – без Скайп не може!

Skype едва ли има нужда от презентация. Това е един от най-старите чат клиенти, още от зората на интернет общуването - когато всички ходехме по компютърните клубове и плащахме по лев на час, за да имаме връзка със света, или просто, за да поиграем на Doom 2 или StarCraft 1. А днес можем да вземем Skype и да го сложим в джоба си - само трябва да го потърсим в Play Store.

Facebook – за да следите 24/7 дейностите на приятелите си

Мобилното приложение на Facebook е много удобно, когато искаме веднага да видим какво се случва във виртуалния свят на приятелите ни. То е леко и максимално оптимизирано за всеки клас хардуер. Интерфейса му е променен в сравнение с този на настолния облик на Facebook-а, но пък за сметка на това ни предоставя не по-малко възможности, като качване на снимки, тагване, лайкване, постване на състояния и всякакви други до болка познати face клишета.

Music Volume EQ – за да направите звука на устройството си поразяващо добър

Искате ли звукът от вашата Андроид джаджа да е по-силен? Или пък по-качествен? Независимо дали слушате музика директно от високоговорителя или на слушалки, Music Volume EQ ще ви помогне да увеличите звука още повече, както и да го направите по-качествен с помощта на 5-лентовия еквалайзер. Приложението е „must have” за всички, които искат да чуват, това което слушат!

Shazam – за да научите кой изпълнява непознатата песен

Shazam, е голяма работа! Така бихме описали приложението, което разпознава почти всяка песен, на която не знаем нито изпълнителя, нито името. Ако сте в дискотеката и чуете песен, която ви кара да вибрирате, но не знаете как се казва, извадете смартфона си, натиснете синьото „S” за Shazam и изчакайте телефона ви да „чуе“ трака. Само след секунди, на екрана ви ще се изпише името и изпълнителя. Готово!

aDownloader – за да сваляте торенти, както на настолния си компютър

Всички (неспирно) ползваме торент тракери като Zamunda.net и ArenaBG.com. Но не всички знаят, че на телефона или таблета си също могат да свалят любимите си филми и сериали, също както на настолния си компютър. За целта ще ви е нужен торент клиент, а един от най-добрите за целта е именно aDownloader.

Фенерче – за да не оставате никога на тъмно

Влезте в Google Play и в полето за търсене просто напишете „Фенерче“, на кирилица. Ще откриете множество приложения за целта, някои от които ще ви предоставят множество други функции като диско ефекти, цветна светлина от екрана и какво ли още не. Едно от тях е именно едноименното „Фенерче“. Програмата е лека и стартира бързо. И както всички останали за целта приложения, използва LED диода на камерата когато бъде стартирано. Приложението се оказва особено полезно, когато ни спрат тока.

Compass – за да не се загубите

Compass е много ценно, а в редки случаи и жизнено важно приложение. Не ви пожелаваме да се загубите в гората или в планината, но ако това стане – Compass ще ви спести много неприятности. Както личи и от наименованието на приложението, целта му е да ви покаже в коя посока се движите... или трябва да се движите. И понеже почти няма Андроид устройство, което да не е обурудвано с компасен сензор, вие също можете да се възползвате от приложението Compass.

Clean Master – за да бъде устройството ви винаги бързо и чисто

Андроид изисква поддръжка. А Clean Master ще се погрижи да поддържа вашия смартфон или таблет винаги в отлична форма. Приложението (или подобни за целта приложения) са задължителни за всяка Андроид джаджа. С няколко клика, той ще изчисти кеша, ще оптимизира RAM-та и ще забърза устройството ви.

Barcode Scanner – за да браузнете светкавично до даден продукт

Около нас все повече започваме да виждаме нововъведението наречено „QR код“. Той представлява квадратче с хаотично разположени точици в него, което след като сканираме с помощта на Barcode Scanner-a, ще ни отведе направо в сайта, в който е изложен продуктът, на чийто етикет е показан QR кода. По този начин можем и да свалим дадено приложение, като само сканираме QR кода му от екрана на монитора си. Или пък да посетим сайта на дадена услуга или промоция, само като насочим Barcode Scannera към билборда, на който е нарисуван QR кода и.

Бензиностанции – за да не се налага да носите туба в багажника

Приложението „Бензиностанции“ е също особено полезно, най-вече за тези, които пътуват често... или не толкова често. С неговата помощ винаги ще знаете къде се намира най-близката бензиностанция до вас, а също така лесно ще можете да разберете колко и какви бензиностанции има напред по пътя ви. Посредством подробна карта на България, „Бензиностанции“ ще ви покаже всяка една бензиностанция и нейното местонахождение, за да не оставате никога без гориво.

„Разход на гориво Калкулатор“ - за да знаете винаги колко ще ви струва пътуването

Отново в ползва на шофьорите е и приложението „Разход на гориво Калкулатор“. Случвало ли ви се е да тръгнете на път и на лист хартия да си загубите времето в смятане колко километра ще изминете и колко гориво ще ви трябва? А след това и колко биха ви стрували получените литри гориво? Е, с днешните смарт джаджи идва на помощ интелигентния калкулатор за гориво. Той ще ви пресметне автоматично, лесно и бързо всичко, което ви трябва да знаете за вашето пътуване. Вие само въведете стойностите, които знаете, а той ще изчисли всичко останало.

Easy Calculator – за да бъде смятането удоволствие

Ако фабричния калкулатор на Андроид не задоволява потребностите ви, то вие лесно можете да свалите друг такъв. Easy Calculator е възможно най-добрият избор за целта! Калкулаторът е изключително стилно направен като интерфейс, за разлика от тъмния монотонен стоков калкулатор на устройството ви. Друга съществена разлика в двата калкулатора е и опцията да пресмятате проценти, която е налична при Easy Calculator.

Screen on – за да се отървете от досадното заспиване на екрана

Ако екранът на вашата смарт джаджа се изгася точно когато не трябва и ви се налага всеки път да го докосвате за да не „заспива“, то малкият уйджет, който приложението Screen ON ще ви предостави, ще ви бъде крайно полезен. След като инсталирате приложението, в менюто с уйджети ще се появи малко жълто слънчице като иконка. Задръжте го и го сложете на свободно място на един от началните си екрани. Готово! Вече си имате малко „щрак-щрак“ ключе на екрана. Натиснете го веднъж, и екрана ви няма да отиде никога в спящ режим. За да го изключите, просто го натиснете пак.

Slider Widget – за да контролирате лесно и бързо яркостта и звука

За да контролирате силата на звъненето, на известията, на алармата или на мултимедията винаги ще ви се наложи да влезете в менюто с настройки. В повечето случаи това ще трябва да направите и когато искате да намалите или увеличите яркостта на екрана си. Slider Widget обаче е много полезен и мощен инструмент, който ще улесни живота ви. С неговата помощ ще можете да изкарате на някой от началните си екрани малки „slider” уйджети, чрез които ще можете само с едно плъзгане директно да увеличавате и намалявате... всичко, което може да се увеличава и намалява на вашия Андроид.

Transparent Weather Clock – за да знаете колко е студено навън

Transparent Weather Clock е много красив и стилен уйджет, който ще можете да сложите на хоум екрана си. С него винаги ще знаете колко е часа, а също така посредством мрежата, винаги ще ви предоставя и актуални данни за това каква е температурата навън. Можете също така да го настроите да ви „следи“ винаги къде се намирате, като по този начин ще ви дава съответната температура за населеното място, в което се намирате за момента. Transparent Weather Clock поддържа и няколко „скина“, с помощта на които ще можете да настроите уйджета да изглежда така, както на вас ви се иска.

Google Maps – за да знаете винаги по кой път да поемете

Google Maps отдавна не е само „мапс“ (карти). Не от скоро Google вградиха и навигиращ модул в него, което го изкачи до върхови позиции сред най-използваните приложения за навигация. Google Maps в много от случаите ще се окаже ваш много верен помощник, ще ви навигира гласово завой по завой и винаги ще ви показва къде се намирате – независимо в коя точка от света! Maps е фабрично инсталирано на всяко едно Андроид устройство, но все пак решихме да го споменем не случайно – за да ви подсетим, че то трябва да бъде периодично обновявано. Ако не сте настроили (или сте ги изключили) автоматичните обновления на приложенията си свалени от Play Store, то ще ви се наложи да обновявате Maps ръчно – просто напишете в Гугъл магазина „Maps” и натиснете „актуализация“. Така Google Maps няма да ви подведе никога, и ще бъде винаги актуален, според моментната пътна обстановка.

Знаем, че инсталирайки изброените приложения, вашето Андроид устройство ще се превърне в много по-верен ваш приятел, от колкото е било до сега. Използвайте максимума на това, което сте закупили! Съвременните смарт джаджи са толкова „смарт“, че наистина не спират да ни учудват ден след ден, с нещата, които могат да правят. Знаем още, че ще бъдете и още по-доволни ако горепосочените приложения бъдат инсталирани на мощен и бърз качествен смартфон с голям, детайлен и ярък екран. А ако сте съгласни за всичко това да платите свръх ниска цена вместо безумна, то ние пак ще ви помогнем. Защото предлагаме 8-ядрен 5-инчов смартфон с 13 мегапикселова камера за по-малко от 350 лева. Нашето предложение се нарича RevoPhone K850 - открийте съкровището на revo.bg, в мол Парадайс Център или в София Ринг мол.




Смартфони

Таблети