Как да инсталираме Facebook на Андроид


03.12.2014 | прочетено: 50190 | категория: Приложения за Android
етикети: Facebook за Android, facebook андроид, мобилен фейсбук за андроид

Искате да използвате най-популярната социална мрежа и в мобилното си устройство? Ето как да го направите.

Facebook е най-популярната мрежа в света, което означава, че, освен ако наистина имате причина да не харесвате услугата, вие също имате регистриран в нея акаунт. Всъщност, повечето от нас са до такава степен свикнали да “проверяват Facebook-а си” по няколко пъти на ден, че ако се окажат на място без връзка с интернет, ще усетят някаква липса.

Фактът, че имаме нужда непрекъснато да влизаме във Facebook обяснява защо толкова много хора теглят и мобилното приложение на услугата. Ако и вие искате да сте уведомени за всичко и всички, дори когато сте извън вкъщи, ето какво трябва да направите, за да инсталирате Facebook на своя смартфон или таблет с Android.

Метод първи: Изтегляне на приложението от смартфона или таблета

  1. В хоум екрана намерете приложението Google Play Store и го натиснете с пръст, за да го отворите. Ако иконата му не е първия екран, приплъзнете пръст вляво или вдясно (или нагоре или надолу), за да я намерите. Ако все пак не я намирате, просто отворете чекмеджето с приложения и я потърсете там.
  2. Натиснете иконата за търсене (лупа) в горния десен ъгъл на Google Play и изпишете “Facebook”. Натиснете „ОК” в клавиатурата, за да започнете търсенето. Първият резултат, който ще ви излезе, би трябвало да е официалния уебсайт.
  3. Отворете страницата с информация за приложението и натиснете бутона с надпис Install. Приложението автоматично ще се изтегли и инсталира в мобилното ви устройство. След като се изтегли, натиснете върху Open (ако все още сте в Google Play). Ако сте излезли от Google Play, просто потърсете иконата на Facebook в списъка с приложения. Ако бъдете помолени да дадете правомощия, просто натиснете ОК, за да започне тегленето.

Метод втори: Изтегляне на приложението от компютъра

  1. Отворете уебсайта Google Play (https://play.google.com/store).
  2. Свържете телефона или таблета си с Android към компютъра, използвайки USB кабела си.
  3. В полето за търсене в Google Play напишете „Facebook”. Официалният уебсайт трябва да е първият резултат, който ще покаже вашето търсене.
  4. За да инсталирате Facebook просто натиснете върху зеления бутон с надпис Install. След като го направите, ще бъдете попитани в кое устройство желаете да бъде инсталирана услугата. Изберете телефона или таблета си. Ако по време на тегленето използвате Gmail акаунта свързан с мобилното ви устройство, Facebook ще се изтегли директно в него.

Това е всичко. Вече можете да отворите приложението, да се впишете с потребителското си име и парола и да започнете да следите какво се случва с приятелите ви по всяко време и на всяко място.




Смартфони

Таблети