Как да инсталираме Skype на смартфон и таблет


03.12.2014 | прочетено: 10696 | категория: Приложения за Android
етикети: безплатни разговори андроид, скайп за андроид, приложения за смартфон

Благодарение на Skype можете да провеждате видео разговори – в определени случаи напълно безплатни.

Skype е наистина една от най-революционните технологии в новата история на човечеството. Благодарение на нея, хора общуват с близките и приятелите си дори да са на другия край на света. Skype премахна напълно пространствените граници и пред определени видове работа – днес милиони хора живеят в една държава и общуват всекидневно с шефовете си, които живеят в друга. И това не пречи на работата.

Щяхме да сме доволни дори ако Skype беше достъпен само на компютъра ни. Нещата, обаче, са по-хубави: услугата може лесно да се инсталира и на мобилния ни телефон или таблет. Ако сме свързали мобилното си устройство към Wi-Fi мрежа, например, можем да водим напълно безплатни разговори през телефона с човек намиращ се на другия край на света. Кой би могъл да си представи подобно нещо преди десет години?

Ако все още не сте инсталирали Skype в своя Revo телефон или таблет, ето как можете да го направите.

Откъде да изтеглим Skype за Android и ще струва ли нещо?

Приложението Skype е безплатно, но мобилният ни оператор може да ни таксува за ползването му в определени ситуации, например ако водим разговор, ползвайки мобилния си интернет.

Skype за смартфони с Android:

За да поддържа Skype, смартфонът ви трябва да използва поне версия 2.3 на Android. За да се сдобиете с приложението, отворете skype.com от мобилния си браузър и изтеглете Skype през Google Play. Другият вариант е да отворите директно Google Play, да потърсите Skype и да го изтеглите и инсталирате от там.

Както всяко друго приложение за Android, така и Skype ще ви помоли да му дадете някакви правомощия, за да работи.

Skype за таблети с Android:

Skype се намира и инсталира по същия начин, по който става това на телефона. След като изтеглите приложението, то е готово да работи – няма нужда от никакъв допълнителен инсталационен процес. Можете да намерите изтеглената услуга в списъка с приложения, но най-добре поставете иконата й на хоум екрана за по-лесен достъп. Отново, приложението ще ви поиска правомощия, които трябва да му дадете.

Можем ли да инсталираме Skype върху SD картата си?

Ако използвате Android 2.3 или по-нова версия, можете да инсталирате Skype върху SD картата си, за да не запълвате вградения капацитет на таблета или смартфона си. Можете или да инсталирате приложението директно в SD картата, или да го изтеглите и след това да го преместите в SD картата. Този процес може да варира според устройството – най-добре прочетете как се прави това в ръководството или на сайта на производителя.




Смартфони

Таблети