Как да добавим скоростомер в Google Maps


28.06.2016 | прочетено: 5500 | категория: Приложения за Android
етикети: скоростомер google maps, спидометър в google maps, google maps

Google Maps е най-популярната услуга за навигация в Android. Въпреки това обаче тя не е съвсем идеална. Липсва например опция за следене на скоростта, която да ни позволява да виждаме по всяко време колко бързо се движим и дали не нарушаваме ограничението за скорост в отделните места, през които минаваме.

Добрата новина е, че не трябва да се лишавате от Google Maps, за да се сдобиете със скоростомер (уред за измерване на скоростта). Можете просто да го добавите към любимата си услуга, като за целта просто трябва да влезете в Google Play и да намерите и изтеглите приложението Velociraptor Map Speed Limit. Макар и не разработено от Google, това приложение е направено така, че да работи чудесно съвместно с Maps.

Веднъж като инсталирате Velociraptor Map Speed Limit в телефона си, услугата ще започне да ви показва какво е ограничението за скоростта на мястото, където сте и с каква скорост се движите вие самите. Информацията е поднесена в лявата част на екрана, достатъчно голяма за да се вижда и достатъчно малка, за да не ви пречи да следите маршрута и картата.

Ако случайно услугата по подразбиране изчислява скоростта на движение в мили в час, влезте в менюто й с настройки, за да изберете мерна единица, с която сте свикнали (най-често километър в час). Това е всичко – инструментът е съвсем базов и не е част от Google Maps, но докато Google сами не добавят скоростомер в популярната си услуга, по-добра алтернатива на Velociraptor Map Speed Limit вероятно няма да има.




Смартфони

Таблети