Как да се справим с най-често срещаните проблеми в играта Pokemon Go


23.08.2016 | прочетено: 933 | категория: Приложения за Android
етикети: pockemon go проблеми решения, проблеми при pockemon go, проблеми с покемон гоу

Pokemon Go безспорно е световен хит. Това обаче не означава, че играта е перфектна. Напротив, колкото повече играчи се включват в глобалната надпревара за хващане на покемони и покоряване на гимнастически салони, толкова по-натоварени са сървърите на играта и толкова повече дефекти можем да очакваме.

Това не означава разбира се, че трябва просто да се примиряваме с проблемите. Почти всеки от тях има някакво решение, макар и в определени случаи – не идеалното. Тук сме събрали на едно място най-често срещаните проблеми и техните възможни решения. Вижте кои са те.

  1. Липса на връзка със сървъра на Pokemon Go

Колкото повече хора играят едновременно, толкова по-натоварени са сървърите на играта. Единственото, което можете да направите, е да отворите страницата със статуса на сървърите, за да видите поне какво се случва с тях. Скоро ще има и напълно работеща функция, с която потребителите ще бъдат уведомявани щом определен сървър заработи наново.

  1. Въртяща се Поке-топка

Ако в горната лява част на приложението видите въртяща се Поке-топка, това означава, че устройството ви се опитва да се свърже със сървъра. Ако символът не изчезне, влезте в посочената в предишната точка страница, за да видите дали няма проблем с някой сървър.

  1. Липса на GPS сигнал

Понякога на екрана набързо просветва съобщението GPS signal not found. Това е нормално, защото GPS сигналът се губи на определени места. Ако съобщението се задържи обаче, вижте дали не сте деактивирали функцията GPS на телефона си. Ако често изпитвате този проблем, инсталирайте си приложението GPS Booster, което помага на GPS-а ви да работи по-добре.

  1. Приложението не може да се отвори

Ако изобщо не можете да отворите приложението, рестартирайте устройството си и пробвайте отново. Ако и тогава не става, възможно е да има проблем със сървъра. Проверете дали това е така с помощта на метода, описан в първата точка.

Ако със сървърите всичко е наред, отворете Google Play, намерете играта и вижте дали има опция за обновяване. Ако няма и не в това е проблемът, деинсталирайте играта и отново я инсталирайте. Не се притеснявайте, всичките ви данни се пазят в облак и няма да бъдат загубени.

  1. Модулите за примамки и Ароматът не работят

Ако имате проблем с т.нар. Модули за примамки и Аромати, опитайте да промените часа, който виждате на телефона, така че да е същия като часа, който автоматично наглася мобилната ви мрежа. При много потребители този метод е бил ефикасен.

  1. Купените предмети изчезват

Ако видите, че купените от вас предмети са изчезнали, излезте от акаунта си, като натиснете иконата с вид на Поке-топка в долната част на екрана, след това изберете Settings и накрая – Sign Out. Затворете напълно приложението, след това го заредете наново и се впишете. Би трябвало всичко изчезнало отново да е на мястото си. Ако не, пробвайте да рестартирате телефона си.

  1. Героят отказва да върви

Ако героят ви отказва да се движи по картата, вероятно приложението е блокирало, така че просто трябва да го рестартирате. За да го направите, натиснете иконата Recent apps в долната дясна част на заглавния екран на Android, намерете Pokemon Go в списъка и или натиснете иконата Х срещу името на приложението, или приплъзнете пръста си надясно.

  1. Играта блокира, когато се опитам да хвана покемон или по време на битка

На първо място, пробвайте да изключите и после пак да включите мобилните си данни. Ако не проработи, рестартирайте играта и, щом се уверите, че се е затворила напълно, активирайте самолетния режим на телефона, за да деактивирате интернет връзката. Сега отворете отново приложението и изчакайте докато на екрана не се появи съобщение, че няма интернет. Деактивирайте самолетния режим и телефонът ви отново ще се свърже с интернет. Това би трябвало да оправи проблема.

  1. Играта е бавна

Ако играта е започнала да става твърде бавна и проблемът не се оправя, то най-вероятно не сте инсталирали последната й версия. За да проверите дали има нова версия, влезте в Google Play, и ако видите бутон Update, натиснете го, за да се изтегли актуализацията.

  1. Играта не може да се зареди на определени телефони

За съжаление, играта не може да се играе на всякакви устройства. За да сте сигурни, че вашият Android-телефон я поддържа, уверете се, че ползва поне версия 4.4 KitKat и че има резолюция на екрана от поне 1280 х 720 пиксела.

  1. Батерията ми непрекъснато се изчерпва

Pokemon Go има специален режим на игра, който щади батерията, но и не позволява достъп до всички функции. Ако батерията ви наистина не ви позволява да играете, то активирайте този режим и вероятно ситуацията ще се подобри.




Смартфони

Таблети