Как да създаваме и споделяме бележки със смартфон


15.12.2014 | прочетено: 1306 | категория: Приложения за Android
етикети: приложения за android

Използвайте приложението Evernote, за да записвате цялата важна информация, която научавате през деня и за да я споделяте.

Със сигурност сте чували за Evernote – това е едно от многото мобилни приложения за водене на записки и записване на бележки, като безспорно е сред най-добрите и функционалните. Evernote използва облачен софтуер, което означава, че бележката, която сте създали на Revo телефона си, например, ще се появи и в приложението Evernote, което използвате, например, на таблета си или на компютъра.

Създадените в Evernote бележки могат да се подреждат в „бележници” и да им се прикачват етикети за лесно категоризиране. Нещо повече, освен стандартен текст, можем да запазваме и снимки, както и гласови бележки. И накрая, същото това приложение създава линкове към всяко съдържание, което сме съхранили в него, така че ако поискаме, да можем лесно да го споделим с наши приятели.

Как точно работи Evernote и какви са основните му функции, научете по-долу.

Преди да започнете да използвате Evernote, уверете се, че познавате интерфейса му. Ето пет негови елемента, на които трябва да обърнете внимание.

  1. Филтриране на изгледа: В най-горната лява част на екрана е иконата на Evernote, която прилича на глава на слон. В зависимост от изгледа на екрана ви там, точно до тази икона може да се вижда опция за промяна на този изглед и за сортиране на подредените в списък бележки.
  2. Информация за акаунта ви: Натискайки върху потребителското си име, ще видите данните, с които е създаден акаунтът ви, като например колко сте използвали Evernote през настоящия месец (ако използвате безплатната версия на приложението).
  3. Синхронизиране и настройки: В най-горната дясна част на екрана е Меню: там можете да освежите акаунта си, за да се появят най-новите промени или да промените нещо в настройките на Evernote. В настройките има най-различни опции, като, например, управляване на местния сторидж.
  4. Бележници и бележки: Както споменахме по-горе, всички бележки се съхраняват в бележници (Notebooks). Бележниците по същество не са по-различни от стандартни папки, като, разбира се, можете да им давате имена. Ако завлачите средната част на екрана, ще можете да видите всички бележки, които сте съхранили.
  5. Джаджата Evernote: Ако ще използвате Evernote често, добре е да добавите джаджата й на хоум екрана си. Evernote, всъщност, има повече от една джаджи, като всички можете да изтеглите от Google Play. Джаджите са безплатни и, за да ги намерите, просто напишете в търсачката на Google Play “Evernote Widget”.

Ако сте се решили да инсталирате и ползвате Evernote, ето какво трябва да направите:

  1. Регистриране на акаунт: След като сте изтеглили Evernote, създайте си акаунт (можете да го направите напълно безплатно). Въведете данните си, за да бъдете отпратени към основния екран. Ако сте нов потребител, приложението ще ви предостави няколко допълнителни възможности.
  2. Преглед на главната страница: В горния ляв ъгъл са разположени четири икони за създаване на бележки. Под него е списъкът с бележки, бележници, етикети и записани места. За да се върнете към началния изглед, просто натиснете иконата на приложението (наподобяваща глава на слон) горе вдясно.
  3. Създаване на бележка: Полето за писане на бележки наподобява обикновен текстов процесор, тоест можете да удебелявате текст, да го накланяте или да го подчертавате. Можете да създавате и списъци, в които изброените неща са подредени едно под друго малко по-навътре от там, където започва останалата част от текста и така нататък. За да добавите някакъв файл към бележката си натиснете иконата-кламер.
  4. Търсене на бележки: Натиснете върху лупата, за да отворите полето за търсене. Evernote може да търси бележки както по заглавията им, така и по част от текста, съдържащ се в тях. Само платената версия, обаче, може да търси бележки и по част от текста в прикачените към бележките файлове.
  5. Споделяне на бележки: Натиснете иконата за споделяне, за да изпратите някоя своя бележка на приятел. Можете да изберете Copy URL или да споделите линка към бележката си, използвайки друго приложение. Друг вариант е от началната страница да натиснете продължително върху избраната от вас бележка.
  6. Поставяне на бележки върху снимки: За да направите това, ви трябва още едно приложение – Sketch. То е безплатно и може да работи с Evernote. За да го използвате, от Evernote изберете иконата за прикачване, след това натиснете See More и изберете Sketch. Ще се отвори нова страница, в която можете да добавяте икони и анотации.



Смартфони

Таблети