Търсене в Google по снимка


06.01.2015 | прочетено: 22343 | категория: Приложения за Android
етикети: безплатно, камера, приложения, смартфони, таблети, търсене в интернет, търсене, приложения за android, Revo

Търсенето на информация в интернет през Revo смартфона или таблета ни е доста лесно: достатъчно е само да натиснем лентата за търсене на основния екран. Има, обаче, и други методи за търсене, които в определени ситуации са дори по-добри. Приложението Google Goggles, например, ни позволява да търсим в интернет, използвайки камерата си.

Тази функция може да ни свърши отлична работа при пътуване в чужбина. Просто трябва да застанем пред някоя забележителност, която не познаваме, да насочим камерата си към нея и да оставим Goggles да ни разкрие името и историята й чрез информация от сайтове като Wikipedia, например.

Освен заблежителности, Goggles разпознава и корици на книги и DVD-та: просто трябва да насочим камерата си към някое издание и приложението ще ни разкрие подробна информация за него. Нещо повече, със способността си да разпознава дори баркодове, Goggles ни позволява да открием някой продукт, който виждаме пред себе си, онлайн и да проверим дали някъде не го продават по-евтино.

Google Goggles безспорно прави живота ни по-лесен. Ето и как да го използваме:

  1. Избор на мрежа: Отворете Goggles и изберете тип мрежа – възможност за превключване между Wi-Fi и мобилен интернет или само Wi-Fi. Тъй като Goggles ще ви трябва най-вече навън, по-логично е да изберете първата опция.
  2. Насочване и сканиране: Насочете камерата към нещо и я задръжте стабилно за секунда. Ако разпознае обектите разположени в рамката изобразена на екрана, тя автоматично ще направи снимка. Разбира се, можете и сами да направите снимка като натиснете съответния бутон.
  3. Преглед на резултатите: В снимката могат да бъдат разпознати един или повече обекти. Всички разпознати обекти ще се покажат в долната част на екрана под формата на линкове, които можете да последвате.
  4. Търсене: Натиснете някой от линковете, за които споменахме в точка 3 и ще бъдете отведени към екран с резултат от Google. Резултатът може да бъде статия в Wikipedia или друг тип съдържание.
  5. Сканиране на баркодове: Всеки предмет с баркод може да бъде сканиран и търсен в интернет, независимо дали е DVD с филм или опаковка на електроуред.
  6. Пазаруване: След като сканирате баркода, Goggles ще ви предложи линкове към магазини, където можете да си купите носещия този баркод продукт. Такъв магазин, например, може да бъде Amazon. Освен линкове към подобни сайтове, Goggles извежда още видеоклипове, изображения и друг тип информация.

Допълнителни функции:

  1. Снимки и картини: Насочете камерата към известна картина или фотография и Goggles веднага ще я разпознае: перфектният пищов по време на изпит по история на изкуството!
  2. Разпознаване на текст: Goggles разпознава и текста, който попада в рамката на екрана на камерата, и може да търси елементи от него, като, например, имена, телефонни номера и така нататък. Може дори да превежда текста на друг език.
  3. Изрязване на изображението: Понякога в рамката могат да попаднат твърде много разпознаваеми от Goggles елементи. За да не губите време търсейки след това правилния линк, просто натиснете иконата за изрязване в лявата част на лентата разположена най-долу и стеснете рамката, така че да обхваща само желания елемент.
  4. Достъп до менюто: В същата лента от точка 3, само че най-вдясно е бутонът за достъп до менюто, който представлява празен кръг. С него можете да активирате светлината в камерата или да заредите заснета преди това фотография.

Съхраняване на изображения: След заснемане на изображение Goggles го сканира и след това премахва. Ако, обаче, искате да го запазите, можете да направите това с натискане на гореспоменатия бутон-кръг. При отваряне на менюто изберете Settings и след това отметнете опцията Save Images to Gallery (запазване на изображенията в галерията).




Смартфони

Таблети