Какъв е капацитетът на батериите на популярните смартфони


12.08.2016 | прочетено: 1821 | категория: Хардуер
етикети: голяма батерия, капацитет, Revo You, батерия

Батерията на смартфоните е един от най-критикуваните компоненти. Вероятно на всеки от нас се е случвало да "му падне батерията". Чувството е почти като да ти паднат гащите. Преди няколко месеца на пазара излезе моделът REVO You  Осем ядрен с много добра производителност.  Тогава в нета се появиха коментари "О ... ужас, вижте му само батерията - 2150 mAh, та тя и половин ден няма да издържи!" Факт е обаче, че батерията се представя на нивото на популярните марки. Това естествено не е чудо, а е нормален факт предвид това, че колко ще издържа телефона с едно зареждане зависи и от това, как е проектиран, как и от какви компоненти е изработен. Естествено ние  можем да сложим и голяма батерия, но вие искате модерен и елегантен смартфон, затова, ние избрахме по-трудният път. revo you В този материал сме включили най-популярните смартфони на пазара в момента. Изборът между тях наистина може да бъде труден – всички изглеждат и се функционират добре. Дали обаче и батериите им са еднакви? Вижте какъв капацитет на батерията имат най-популярните смартфони на пазара.

1. Samsung Galaxy S7 - капацитет 3000 mAh Li-ion

Galaxy S7 – най-нашумелият телефон на Samsung в момента – използва вградена литиево-йонна батерия с капацитет от 3000mAh. Според компанията, за дългия живот на батерията способстват новите централен и видео процесор в смартфона. Samsung също така твърдят, че батерията се презарежда напълно само за 90 минути.

2. LG G5 - капацитет 2899 mAh

5.3-инчовият LG G5 поставя фокус върху създаването на медийно съдържание. Моделът използва сменяема литиево-йонна батерия с капацитет от 2800mAh и обещава време за разговори от 7 часа в 2G мрежа. Телефонът поддържа функцията Quick Charge 3.0, която гарантира достигане на заряд от 83% само за 30 минути.    

3. Huawei P9

Разработен  съвместно с Leica и обещаващ професионални снимки, използва вградена литиево-йонна батерия с капацитет от 3000mAh. Благодарение на технологията за бързо зареждане за 30 минути се достига до заряд от 44%.    

4. iPhone 6s - капацитет 1715 mAh

iPhone 6s разполага с вградена литиево-йонна батерия с капацитет от 1715mAh, която гарантира до 14 часа разговори в 3G мрежа, до 10 часа ползване на мобилни данни и 11 часа ползване на Wi-Fi, до 11 часа възпроизвеждане на HD видео, до 50 часа слушане на музика или до 10 дни в режим на готовност.      

5. Sony Xperia X - капацитет 2620 mAh

Цялата линия Xperia се характеризира с добрите спецификации на батерията. Sony твърдят, че смартфоните Xperia издържат до два дни на зареждане, а пълната им прозводителност започва да намалява два пъти по-късно, отколкото при други телефони. Вградената технология Qnovo Adaptive Charging следи за здравните показатели на батерията и в съответствие с тях определя как точно да я зарежда. Налице е също специален режим на име STAMINA Mode, създаден, за да позволи на потребителите да използват телефона си дори при критично ниво на батерията. В допълнение, технологията Quick Charger UCH12 обещава, че с 10-минутно зареждане ще достигнем до заряд достатъчен за 5,5 часа. Конкретно, Xperia X използва вградена литиево-йонна батерия с капацитет от 2620mAh.    

6. HTC 10 - капацитет 3000 mAh

5.2-инчовият HTC 10 използва вградена литиево-йонна батерия с капацитет от 3000mAh, която, според компанията, издържа до два дни при нормална употреба. Дългият живот на батерията се дължи на технологията PowerBotics, която подсилва и хардуерната, и софтуерната ефективност и така, по думите на компанията, удължава живота на батерията с 30% спрямо други модели. Налице е и инструмент на име Rapid Charger, базиран на технологията Quick Charge 3.0, който обещава достигане до 50% заряд при 30-минутно зареждане без повишаване на температурата на устройството.   7. Lenovo K5 Note - капацитет 3500 mAh Големият 5.5-инчов Lenovo K5 Note разполага и с голяма вградена литиево-полимерна батерия с капацитет от 3500mAh. Lenovo обещават до 543 часа в режим на изчакване в 3G мрежа, до 34 часа разговори в 2G мрежа и до 27 часа и 30 минути разговори в 3G мрежа.    

8. Asus Zenfone 3 - капацитет 3000 mAh

Съвсем новият Asus Zenfone 3 с голям 5.5-инчов Super IPS+ дисплей използва вградена литиево-йонна батерия с капацитет от 3000mAh.    

9. Alcatel Idol 4 - капацитет 2610 mAh

Представен в началото на лятото, Alcatel Idol 4 използва вградена литиево-йонна батерия с капацитет от 2610mAh и с нормално време за зареждане от 2 часа и 25 минути. Налице е обаче и технология за бързо зареждане (Quick Charge 2.0), с помощта на която заряд от 60% може да бъде достигнат за 30 минути.    

10. Nexus 5X - капацитет 2700 mAh

Използващият Android в най-чистата му форма смартфон LG Nexus 5X разполага с вградена литиево-полимерна батерия с капацитет от 2700mAh. Батерията се зарежда по-бързо от тази в предишните Nexus-модели благодарение на новата технология за зареждане USB Type-C.   Тази публикация е съвместна разработка на Digital.bg  и REVO.


Смартфони

Таблети