Какво трябва да знаем за новата версия на Google Photos


15.03.2016 | прочетено: 285 | категория: Приложения за Android
етикети: приложение google photos, google photos

Google представиха нова версия на услугата си за разглеждане на снимки за Android – Photos. Ако още не сте получили покана да обновите приложението си, то бъдете търпеливи – и това ще се случи съвсем скоро. Ако, пък, искате да ползвате новата версия на Photos още сега, просто влезте в Google Play и я актуализирайте – тя вече е факт в магазина.

Какво, все пак, се е променило във Photos?

На първо място, потребителският интерфейс има малко по-различен дизайн с фокус върху по-лесната навигация. Сега е по-лесно отпреди да изберем раздели като Assistant (Асистент) или Albums (Албуми). Преди двата раздела бяха скрити в страничната лента, но сега са разположени на видно място в долната част на екрана.

Новото в Assistant и Albums не е свързано само с разположението им. Albums, например, вече предлага по-лесен достъп до всичките ни албуми били те лични или споделени и много по-лесно търсене на снимки на конкретни хора или на конкретни места.

Що се отнася до Assistant, разделът се е сдобил с големи бутони в горната част на екрана, които ще ни помагат да избираме различни опции много по-бързо, отколкото досега. Само с едно натискане върху съответната икона, можем да създадем нов албум, колаж, анимация или пък видео.




Смартфони

Таблети