Какво трябва да знаете за приложението Phone


01.12.2014 | прочетено: 1302 | категория: Полезно за Android, Приложения за Android
етикети: android kitkat, приложения за смартфон

Вижте седемте основни функции, които можете да прилагате в разговорите през своя Андроид телефон.

Провеждането на разговор през Revo смартфона ни на пръв поглед няма нужда от никакво обяснение. Така и трябва да бъде: въпреки многобройните му функции, нашият телефон е създаден главно, за да ни позволява да говорим с останалите хора.

Това, че знаем как да проведем разговор, разбира се, не означава, че използваме възможностите на мобилното си устройство оптимално. Android KitKat, например, внесе някои доста полезни функции в приложението Phone, за някои от които дори може би не знаете. Проверете до колко сте запознати с вашия смартфон в материала по-долу.

Провеждане на разговор

Натиснете иконата-телефон на хоум екрана и след това или натиснете върху името на контакт, или отворете иконата за набиране (долу в средата). Ако избраният контакт има няколко номера (например мобилен и стационарен), ще трябва да изберете до кой да позвъните. Ако винаги му звъните на мобилния номер и не искате телефонът ви да ви пита всеки път, просто маркирайте квадратчето по-долу срещу опцията Remember this choice. Ако искате ръчно да изпишете номер натиснете иконата-клавиатура и наберете избрания номер. Накрая натиснете иконата-телефон в долната средна част на екрана.

Търсене на контакти

В приложението Phone изберете Search contacts & nearby places и напишете името на човека, на когото искате да се обадите. Още докато пишете ще видите как списъкът с резултати по-долу започва да се стеснява. След като видите името му, натиснете го, изберете на кой номер да му се обадите (ако има няколко) и ще бъдете свързани с него.

Отхвърляне на разговор със съобщение

Както вероятно знаете, приемането или отхвърлянето на разговор става с приплъзване на пръста от центъра на кръг към, съответно, зелената или червената икона. Може би, обаче, не сте забелязали, че в горната част на кръга има и опция за изпращане на съобщение – особено полезна в случай, че не можете да вдигнете, но и не искате да затворите грубо. Следващия път, когато не можете да приемете разговор, приплъзнете пръст до тази икона, натиснете я и ще се появят няколко съобщения, от които ще трябва да изберете най-подходящото в случая. Ако искате да промените текста на тези така наречени „бързи отговори”, можете да го направите от менюто с настройки на вашия RevoPhone.

4.Отваряне на списък с наскоро проведени разговори

Отворете приложението Phone и в долния му ред ще видите икона (отляво), която прилича на часовник. Натиснете я и ще видите историята на обажданията си. В това меню има две отметки – една за проведени и втора за пропуснати обаждания. В списъка All, пък, изходящите повиквания са отбелязани с диагонална зелена стрелка. За да наберете отново някой номер, просто натиснете върху иконата-телефон. Ако пък натиснете върху името на контакта ще отворите цялата история, която имате с неговия номер.

Смяна на тона на звънене

В приложението Phone изберете иконата Меню (трите точки от дясната част на долния ред на екрана). Изберете Settings, а след това Call settings. На следващия екран изберете Phone ringtone. Ще видите списък с всички налични във вашия RevoPhone рингтонове. Всеки от тях е съпътстван от бутон наподобяващ радио – натиснете го и ще можете да прослушате мелодията. Ако ви харесва, натиснете ОК и това ще бъде новият ви тон за звънене.

Търсене на номера онлайн

Във Phones натиснете върху Search contacts & nearby places, но вместо след това да пишете името на контакта, напишете името на някой търговски обект или компания, с която искате да се свържете. Под Nearby places ще започнат да се появяват уеб резултати (ако, разбира се, сте свързани с интернет) подредени според това колко близо са до вас. За да работи тази услуга, обаче, трябва да се активирали и функцията на телефона си да „издава” местоположението ви. Ако под Nearby places не се появява нищо, отидете в менюто Settings във Phone, натиснете Nearby Places и после изберете On.

Действия по време на разговор

Докато говорите по телефона си, в долната част на екрана му излиза ред с няколко бутона. Отляво на дясно, тези бутони имат следните функции:

1) Клавиатура с цифри – използвайте я по време на навигиране на аудио меню или когато искате да запишете номер, който някой ви диктува по телефона;

2) Високоговорител – използвайте го, докато шофирате или в други случаи, когато ръцете ви са заети, но искате да приемете повикването;

3) Заглушаване – ако по време на разговор искате да кажете нещо на някой присъстващ без да бъдете чути от другата страна на телефона изберете този бутон;

4) Задържане – натиснете го, когато някой друг ви звъни по същото време, за да задържите разговора и да се върнете към него след това;

5) Add contact – ако изберете тази опция ще се отвори приложението People, откъдето ще можете да изберете съществуващ контакт или да създадете нов, асоциирайки го с номера, с който в момента разговаряте.




Смартфони

Таблети