Конвертирайте валута бързо и лесно с Android


03.02.2015 | прочетено: 565 | категория: Приложения за Android
етикети: безплатно, интересни приложения, android

Независимо дали се занимавате с бизнес на международно ниво или просто обичате често да пътувате зад граница, със сигурност имате нужда от удобен инструмент за конвертиране на валута, за да сте винаги в час с обменния курс на валутите, които използвате. Разбира се, винаги можете да потърсите информация в Google, но ако искате проверката да става бърза и лесна, то по-добре си инсталирайте създадено специално за целта приложение.

Google Play предлага богат избор от приложения за конвертиране на валути, повечето от които, също така, са безплатни. Едно от най-добрите, според нас, обаче е Easy Currency Converter. Както името му само подсказва, това приложение прави проверката на обменния курс и конвертирането на валути изключително бърза и лесна.

Easy Currency Converter съдържа информация за повече от 180 световни валути и четири метала, като обменният им курс се обновява непрекъснато. Това гарантира, че винаги ще разполагате с най-новата информация. Разбира се, това съвсем не означава, че можете да ползвате приложението само при свързан към интернет смартфон или таблет. Не, услугата поддържа и офлайн режим на работа, идеален за използване когато сте в чужбина.

Приложението ни позволява да маркираме определено количество валути като любими, така че да не ни се налага всеки път да ги търсим в дългия списък. Освен удобно, то е и бързо, позволявайки конвертирането на до 22 валути едновременно. Лесната му навигация е постигната не само с удобния за ползване интерфейс, но и с най-различни дребни графични елементи като, например, малки знамена до всяка валута подсказващи в коя държава се използва. Макар и малък, този детайл подпомага бързото ориентиране из списъка.

И накрая, изненада за тези, които се интересуват от алтернативни валути: Easy Currency Converter предлага информация за обменния курс на Bitcoin. Всички данни за повишаването или понижаването на курса на която и да е валута са визуализирани с помощта на графики от Yahoo.com.

Ползването на Easy Currency Converter е толкова лесно, колкото обещава името му. За да смените някоя валута, просто натиснете върху един от двата бутона с наименованието на определена валута (което излиза под формата на абревиатура в горната част на екрана) и от списъка, който ще се появи, изберете тази, която искате. Точно под двата бутона ще видите други две полета, където ще се изпише обменния курс на избраната валута.

Под тях, пък, има три икони: Graph, Update и News. Изберете първата, за да видите дали в обменния курс на избраната валута има понижения или повишения в последните дни. С втората опция обновявате информацията, така че да влязат последните данни за курса на валутата, а с третата можете да прочетете финансови статии свързани с определена валута.




Смартфони

Таблети