Споделяйте със семейството и приятелите с помощта на Google Keep


02.02.2015 | прочетено: 456 | категория: Приложения за Android
етикети: google keep, безплатно, приложения за android

Помните ли времето, когато трябваше да закрепяме бележки на вратата на хладилника или да ги оставяме на масата, за да сме сигурни, че някой от семейството ни няма да забрави възложената му задача? Откакто всички разполагаме с телефони, тези бележки стават все по-рядко срещано явление. Ако трябва да напомним нещо на някого, просто ще му се обадим, нали така?

Разбира се, тази промяна в комуникацията ни има и недостатъци: понякога човек наистина или не иска, или не може да отговори на обаждане. В такива случаи винаги можем да му изпратим SMS, но вече има не само по-лесни, но и доста по-удобни и функционални начини да си комуникираме с някой приятел или член на семейството без да го притесняваме с телефонен разговор. Единият от тези начини е чрез приложението Google Keep.

Главната идея зад Google Keep е да ни позволи бързо и лесно да съхраняваме на удобно място всички идеи, впечатления или списъци създадени през деня. Запишете това, което ви е хрумнало или дори си създайте гласова бележка и след това настройте датата и часа, в които искате тази бележка да ви напомни за това, което трябва да свършите. Насочете камерата към някакво интересно изображение или постер, които сте видели на път за работа, и после лесно открийте повече информация за него с вградената в Google Keep търсачка.

Това, с което Google Keep наистина задминава подобни услуги е възможността за споделяне на бележките и списъците с други хора. Готвите се за парти? Създайте списък с продукти, които трябва да се купят от супермаркета, споделете го с приятелите си в Google Keep и нека всеки да посочи какво точно от списъка ще закупи той. Нямате нужда от никакви телефонни разговори.

Леснотата и приятното усещане от работата с Google Keep означава, че съвсем скоро ще запълните пространството с бележки. Не се притеснявайте: сортирайте ги с различни цветове, за да ги разграничите спрямо съдържанието им, а ако наистина не можете да намерите конкретна бележка просто използвайте създадената за тази цел търсачка. Освен по съдържание, бележките могат да се групират и по критерии като дали са споделени, дали към тях има добавена „напомнянка” или дали са списъци, изображения или звук.

Имате намерение да използвате Google Keep както на таблета, така и на телефона си? Не се притеснявайте, няма нужда от никакво ръчно въвеждане на информация: данните записани от едно ваше устройство автоматично ще се синхронизират с другото ви устройство, за да разполагате с една и съща информация, независимо коя от мобилните си джаджи използвате в момента. Google Keep може да се използва и от компютъра, като за целта трябва да си изтеглите уеб приложението от магазина на Chrome.

Google Keep е напълно безплатна услуга и може да се инсталира във всеки телефон или таблет, използващ поне версия 4.0 на Android.




Смартфони

Таблети