Можем ли да отваряме Excel и Word в смартфона си


28.10.2014 | прочетено: 3575 | категория: Полезно за Android, Приложения за Android
етикети: офис приложения, Microsoft Office, приложения за android

Това, че Google и Microsoft са съперници не означава, че не можем да ползваме MS Office на нашите устройства с Android.

Microsoft изненадаха всички, когато малко по-рано тази година обявиха, че мобилната версия на Office пакета им ще стане съвместима с Android. Въпросната версия вече е факт: още сега можете да изтеглите Microsoft Office Mobile на вашия Revo таблет или смартфон и да започнете да четете или редактирате файлове в движение.

Microsoft Office Mobile ни позволява да отваряме и обработваме файлове създадени както в Word и Excel, така и в PowerPoint. Документите почти не се различават от десктоп версията си, тъй като приложението поддържа всички видове таблици, анимации, графики и форми. При добавяне на бързи редакции или добавяне на коментари, следователно, оригиналното форматиране и съдържание запазват целостта си. В същото време, всички файлове са оптимизирани към по-малкия екран на смартфона или таблета ни.

Документите могат да се отварят както от облачните услуги OneDrive, OneDrive for Business или SharePoint, така и директно от съобщения по имейл, в които въпросните документи са прикачени. Когато отворим Word документ от OneDrive или OneDrive for Business на телефона или таблета си, автоматично започваме оттам, където сме спрели да четем последния път, дори това да е било на компютъра ни.

Разбира се, освен да отваряме и редактираме документи, Microsoft Office Mobile ни позволява и да създаваме оригинални Word, Excel или PowerPoint документи на мобилното си устройство. По този начин можем да сме сигурни, че ще успеем да свършим работата си, дори да ни се наложи да излезем от офиса.

Добрата новина е, че приложението е напълно безплатно, като единственото нещо, което ви трябва е акаунт в Microsoft (също безплатен). Условието е документите създадени през безплатната услуга да се използват само за лични цели. Ако се използват за бизнес цели, то удачно е да първо да си направите (платен) абонамент в услугата Office 365.

Microsoft Office Mobile е официалният, но не и единственият начин да отваряме Word, Excel и PowerPoint файлове на Revo устройството си. Има и други приложения, които ни позволяват същото, като Documents To Go или Quickoffice. Разгледайте функциите на различните офис приложения, на които ще попаднете, обръщайки особено внимание на това какво включва и какво изключва безплатната им версия. След това пробвайте едно или две, за да прецените функциите и интерфейсът на кое от тях ви удовлетворяват повече. Накрая избрете това, което ви е най-лесно и удобно... и приятна работа.




Смартфони

Таблети