Най-добрите офис приложения за вашия смартфон


28.10.2014 | прочетено: 1252 | категория: Приложения за Android
етикети: google drive, офис приложения, приложения за смартфон, приложения за android

Има много начини да използвате телефона си за вършене на работа в движение. Вижте кои са най-добрите.

По всяка вероятност главната цел, с която използвате вашия Revo смартфон е да сърфирате в интернет в движение, да играете игри, да си сваляте и разнообразявате деня с интересни приложения. Все някога, обаче, идва време за скучните неща като да прочетете и редактирате работен файл, докато пътувате към работа.

За щастие, вашият смартфон е еднакво добре екипиран както да ви забавлява, така и да ви позволява да вършите работата си дори когато нямате на разположение компютър. Вече се предлагат десетки, ако не стотици офис приложения за Android. Тук ви предлагаме някои от най-добрите.

  1. Google Drive

Google Drive от известно време е новото име на Google Docs – услугата на интернет гиганта позволяваща кооперативно редактиране на файлове. Drive, обаче, събира на едно място всички ваши документи били те текстови файлове, снимки или презентации и ги синхронизира, така че да можете да ги отворите от всяко ваше устройство с достъп до интернет.

  1. Quickoffice

Quickoffice се превърна в разпознаваемо име през лятото на 2012 година, когато Google купиха едноименния софтуерен пакет за Android и го направиха безплатен и достъпен за всички. Приложението ви позволява лесно да отваряте файлове създадени в Microsoft Office както в телефона, така и в таблета.

  1. Microsoft Office Mobile

Да, мобилната версия на Microsoft Office е съвместима и с Android. Приложението ни позволява да създаваме, редактираме и съхраняваме MS Word, PowerPoint и Excel файлове на смартфона или таблета напълно безплатно (или поне за лични цели – нещо, което, всъщност, не е особено лесно доказуемо). Единственото, което ще ви трябва е акаунт в някоя услуга на Microsoft.

  1. CamScanner – Phone PDF Creator

CamScanner е малко по-усъвършенствана версия на скенера за документи в Google Drive и ни позволява лесно да превръщаме снимки в PDF документи. Използвайки камерата на телефона или таблета си, можем да сканираме касови или други бележки, известия, фактури, визитни картички, сертификати и какво ли още не. Вградените в приложението инструменти гарантират, че крайният резултат ще е напълно четим и изпипан в графично отношение.

  1. OpenOffice Document Reader

Това приложение за Android не предлага опция за редактиране на файлове, но пък е едно от малкото добри и безплатни решения, позволяващи безпроблемно четене на ODS или ODT файлове на таблета или смартфона.




Смартфони

Таблети