Как да записваме бележки в Android


28.10.2014 | прочетено: 5250 | категория: Приложения за Android
етикети: google keep, приложения за смартфон, приложения за android

Смарт джаджата ви може да помни важните неща вместо вас.

„Умният човек помни, а още по-умният си записва.” Този израз е измислен доста преди смарт джаджите да навлязат в живота ни, но е особено актуален днес, когато повече от всякога сме затрупани с информация. Помненето дори на обикновени неща като, например, какво трябва да вземем от магазина, понякога се превръща в трудна задача.

За щастие, интелигентните устройства, които носим в джоба си, могат да ни помогнат да се справим с този проблем. Вашият собствен Revo смартфон или таблет предлага многобройни начини да си записвате бележки, независимо дали става въпрос за списъци с продукти, които трябва да купите от супермаркета, часа и мястото на важна среща или името на филм или песен, които някой ви е препоръчал. По-долу ще изброим кои от въпросните начини са най-добри и практични.

  1. Evernote

Evernote е едно от най-добрите решения за записване на бележки в Android главно заради многобройните си функции. Услугата ни позволява да записваме бележки, да ги сортираме в бележници и след това да ги отваряме на което и да е друго устройство, било то таблета или компютъра ни. Освен бележки създадени от самите нас, бележниците могат да съхраняват и най-различна информация намерена онлайн, например снимки или ревюта на определен продукт, който бихме искали да си купим. Самите бележки, също така, могат да бъдат под различна форма – текст, изображение или дори гласова бележка. Добавете към това и функцията за напомняне на събития или за създаване на така наречените „checklist”-ове (списъци с неща, които можете да отмятате щом сте ги направили или купили) и вече имате всичко, от което се нуждаете в едно единствено приложение.

  1. Papyrus

Името на услугата не е случайно – целта на приложението е да имитира записването на бележка на лист хартия. Вместо химикал, обаче, използвате пръста или стилуса си. Papyrus е оборудван с всички необходими инструменти за копиране, поставяне или изрязване на текст, а вграденият му векторен графичен енджин ни гарантира, че колкото и да увеличаваме бележките, буквите няма да се размажат. Всичко това е част от безплатната версия на Papyrus. В случай, че изберете платената, ще получите специални „гуми” за триене и допълнителни инструменти за оформление и създаване на текст.

  1. Keep

Ако сте почитатели на Google, можете да пробвате тяхното собствено приложение за водене на бележки в Android – Keep. Тъй като все пак говорим за Google, можете да очаквате безпроблемно използване на услугата в Android както и полезни функции като гласово разпознаване и търсене в интернет. Keep позволява създаването на текстови, визуални или гласови бележки, сортира ги по категории обозначени с различен цвят и ги подрежда така, че лесно да намерите точно това, което ви трябва. Включена е и функция за бързо записване на бележки в случай че нямате време и не ви се занимава с никакво оформление.

  1. Classic Notes

Classic Notes събира няколко приложения в едно, тъй като сред многобройните й функции има неща като калкулатор, формули, речници и какво ли още не. Това приложение се отличава от всички останали изброени тук с изключително разнообразните и специфични шаблони за бележки, които са оборудвани с различна информация спрямо функцията си. Има, например, шаблон наречен „рецепта на деня”, който има специални полета за вписване на продуктите и след това за записване на текста на рецептата. Шаблоните са толкова много, че едва ли ще използвате всички, но ако наистина държите на прецизното подреждане на бележки, Classic Notes ще ви даде дори повече възможности, от колкото се нуждаете.

  1. Simplenote

В случай, че Classic Notes ви идва прекалена, можете да пробвате една коренно различна услуга – Simplenote. Както името му само подсказва, това приложение с минималистичен дизайн ви позволява да записвате бележки по възможно най-лесен и бърз начин. Ако не ви се занимава с цветове и специфични списъци с бележки, то Simplenote ще ви предложи точно това, от което се нуждаете – бял фон, мек черен шрифт и невероятно интуитивен и лесен за навигация интерфейс.




Смартфони

Таблети