Най-добрите приложения за стрийминг на музика


28.04.2016 | прочетено: 1187 | категория: Приложения за Android
етикети: приложения за стрийминг, стрийминг на музика

Използвате ли пълния музикален потенциал на мобилното си устройство? Отговорът на този въпрос в днешно време зависи главно от това дали използвате специализирани приложения за слушане на музика или не. Ако искате бързо да намирате песните, които обичате, както и да се наслаждавате на нова музика, то най-доброто, което можете да направите, е да инсталирате в телефона или таблета си с Android някое от следните – най-добри, според сайта AndroidCentral – услуги за стриймване на музика. Ето кои са те:

  1. Google Play Music

Google Play Music предлага достъп до огромна библиотека пълна със съдържание. Най-добре ще е да се абонирате за музикалната услуга (което ще ви струва $9.99 месечно), защото само абонаментът ви позволява да използвате цялото това вълнуващо съдържание, което включва милиони песни, албуми и радио станции. Налице е дори т.нар. „семеен план”, в рамките на който, ако платите още половината на гореспоменатата сума, можете да добавите всички членове на семейството, вместо всеки да се абонира поотделно.

  1. Spotify

Spotify едва ли има нужда от представяне. Услугата може да се ползва напълно безплатно, като единственият сериозен недостатък са рекламите, които ще чувате в някои от паузите между песните. Ако това наистина ви притеснява, можете да се абонирате за Premium версията на услугата, което ще ви струва $9.99 месечно.

  1. Slacker Radio

Както подсказва името на услугата, тук акцентът е най-вече върху слушането на радио станции. Можете да ползвате безплатната версия на Slacker Radio, която дава достъп до ограничен брой песни с реклами в някои от паузите. Срещу $3.99 месечно ще се отървете от рекламите и ще можете да сваляте цели радио станции на телефона си, за да ги слушате офлайн. Срещу $9.99, пък, ще получите това, което ви предлага и аналогичната по отношение на цената версия на Spotify.

  1. Pandora

Pandora е идеално решение за тези от вас, които мислят, че създаването на персонализирани радио станции е трудна работа. Никак не е така: просто въведете песен или име на изпълнител, който харесвате, и приложението само ще състави станция, която ще пуска подобна по звучене музика. Срещу $4.99 месечно можете да се отървете от рекламите, които съпътстват безплатната версия, както и да получите достъп до специалното десктоп приложение.

  1. TuneIn Radio

TuneIn Radio ви позволява да слушате радио станции от цял свят, включително „местни” станции, за които дори не сте и чували. С това услугата е подходяща за онези потребители, които не се задоволяват с мейнстрийм звученето и постоянно търсят нови и нови източници на музика. TuneIn Radio e безплатна, като с еднократно плащане от $3.99 можете да премахнете рекламите и да записвате свои собствени радио станции.

  1. iHeartRadio

iHeartRadio комбинира най-добрите функции на няколко от описаните вече услуги: позволява създаване на радио станция на базата на една наша любима песен или един наш любим изпълнител, дава достъп до хиляди радио станции от цял свят и предлага списъци с песни подходящи за определено наше настроение, за специфична дейност, която извършваме (например, работа или спорт) или за специални събития (рождени дни, партита и т.н.). iHeartRadio е безплатна, като включва реклами.

  1. Deezer

Deezer е алтернатива на Spotify, така че от него можете да очаквате почти същото. Интересна характеристика, все пак, е поддръжката на Android Auto, което е добра новина за всички, чийто автомобил поддържа операционната система и които обичат да слушат музика по време на път. Deezer предлага и създаване на радио станции на базата на любим ваш жанр, изпълнител или дори отделна песен.




Смартфони

Таблети