Revo You поддържа офлайн навигация


28.04.2016 | прочетено: 690 | категория: Приложения за Android
етикети: навигация за андроид без интернет, навигация без интернет, навигация за телефон, Revo You

Приложенията за офлайн навигация (навигация без интернет) са едни от най-търсените в Google Play. Осемядреният 64-битов 4G смартфон Revo You, подобно на други Андроид устройства може да бъде използван за навигация. За да използвате приложенията и в офлайн режим обаче трябва да свалите една или повече карти, в зависимост от това на колко части е разделена територията, през която планирате да преминете.

Голяма част от приложенията за офлайн навигация поддържат само английски език, но има няколко популярни навигации, които можете да използвате и с указания на български език, такива са HERE Maps и CoPilot GPS - Navigation.

CoPilot GPS - Navigation предлага възможност да зададете предварително междинни спирки, както и да изберете типа на превозното средство - автомобил, каравана, велосипед или мотоциклет. Можете да използвате приложението и когато ходите пеша. То автоматично изчислява разстоянието между началната и крайна точка и времето, което ще отнеме да се предвижите до крайната си дестинация. Можете да зададете също така ограничения за скоростта, в зависимост от категорията път, по който се движите. Приложението CoPilot GPS - Navigation ви предлага опция да избягвате пътищата, за които е необходима винетка или зоните на задръстване. Когато изберете началната и крайната точка на своето пътуване, по подразбиране ще ви бъде предложен най-бързия маршрут, но подобно и на други приложения за навигация, с CoPilot GPS - Navigation, можете да изберете и между други алтернативи. Приложението има безплатна и платена версия, като безплатната е ограничена по отношение на броя карти, които можете да свалите и липсата на гласови указания.

Инсталиране на CoPilot GPS - Navigation и сваляне на карти за офлайн навигация

1. Инсталирайте приложението CoPilot GPS - Navigation на вашия смартфон Revo You

2. Веднага след като го инсталирате ще ви бъде предоставена възможност да направите основни настройки в приложението, като избор на език и сваляне на карти. Безплатната версия ви позволява да инсталирате само една карта, като картата на България е групирана с картите на другите държави от Балканския полуостров. Ако имате инсталирана SD карта, можете да ги запишете на нея или във вътрешната си памет. Изборът се осъществява посредством двата бутона, намиращи се над списъка с картите.

Screenshot_copilot_1

Screenshot_copilot_2

Screenshot_copilot_3

  Screenshot_copilot_4

Как да работите с навигацията CoPilot GPS - Navigation, когато нямате интернет

1. Включете GPS от Настройки > Местоположение, изберете режим Висока точност.

Scr2-nav

Scr1-nav

2. Стартирайте приложението CoPilot GPS - Navigation.

Screenshot_copilot_5
3. Задайте начална и крайна точка на вашето пътуване. Можете да добавяте спирки посредством бутона "Добавяне на спирка", намиращ се в горния десен ъгъл.

Screenshot_copilot_7

За задаване на адрес се предлагат няколко опции - чрез използване на търсачка, посочване на картата, въвеждане на координати или от предварително въведените служебен и домашен адрес.

Screenshot_copilot_6

След като сте планирали своето пътуване натиснете бутон "Calculate Route". По-късно също ще можете да правите редакция в маршрута, ако сте пропуснали да отбележите конкретна спирка. В картата началната точка е обозначена със зелено знаме, а крайната - с червено. Маршрутът е маркиран в зелено. Можете да прегледате и алтернативни маршрути, чрез бутон "Алтернативен". След като сте избрали маршрута, по който желаете да се предвижите, натиснете бутон "Отиди".

Screenshot_copilot_8




Смартфони

Таблети